Életmód

Aludj meztelenül! A szervezeted örül majd neki… és a párod is

Te miben alszol? Szexis hálóingben, fehérneműben, kényelmes pizsiben vagy esetleg egy csepp parfümben, mint Marilyn Monroe? Ez utóbbinak sokkal több kedvező hatása van egészségünkre és szexuális életünkre is, mint azt elsőre gondolnánk.

Egy brit kutatás (mi más!) szerint azok a párok, akik az esti ágyba bújás előtt ledobnak magukról minden textilt, sokkal elégedettebbek és boldogabbak pizsamás/hálóinges társaiknál. Ennek oka nemcsak a spontán intim együttlétek megszaporodása, de az is, hogy a meztelen bőrfelületek érintkezése serkenti a szervezet oxitocin-(szerelemhormon-)termelését.

A szerelemhormon is több

Az oxitocin megemelkedett szintje pedig számos kedvező hatással van hangulatunkra, társas kapcsolatainkra: pozitív érzelmeket generál, megnöveli vonzalmunkat társunk iránt, növeli a bizalom és stabilitás érzetét, és segít elűzni a felesleges aggodalmakat és a stresszt.

Spongebob Squarepants GIF - Find & Share on GIPHY

Discover & share this Spongebob Squarepants GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Aludj pucéron!

De más előnyökkel is jár a pucéron alvás akár párban, akár egyedül. Sokkal inkább növeli a testtudatunkat, mint a ruhában alvás: biztonságérzetet és önbizalmat ad, megismerve testünk apró titkait a kisebb hibáinktól egészen a leginkább megbecsült részekig. Sokkal jobban megismerjük saját testünket, annak működését, és jobban megbízunk majd magunkban.

Égess zsírt!

Felpörgeti az anyagcserét és csökkenti az éhségérzetet. A meztelenséggel ugyanis a szervezetünk automatikusan tudja szabályozni hőháztartását, az anyagcsere jobban működik, ha alvásunkat nem zavarja meg semmi, mint például a túl meleg miatti gyakori felébredés. A testünk így sokkal intenzívebben égeti el a felesleges zsírt is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top