Életmód

Szabadulnál a homlokráncoktól? Ezekkel a természetes módszerekkel érdemes próbálkozni

Ha a szemkörnyéket elborító szarkalábakkal már sikeresen felvetted a harcot, jöhetnek a homlokodon megjelenő barázdák. Ezek a lassan állandósult csíkok az idősebb férfiaknak bölcs külsőt kölcsönöznek, mi viszont szabadulnánk tőlük. Mutatjuk, hogyan halványíthatók el.

Ha te is azok közé az emberek közé tartozol, akikre szülei fiatalkorában gyakran rászóltak: „Ne vágj pofákat, édes lányom, mert úgy maradsz!”, akkor tudod, miről beszélünk. A sok mimika meg szemöldök-húzogatás mostanra, 40 felé már nyomot hagy, és nem tűnik el akkor sem, ha nem vagy stresszes és elcsodálkozva gondolkodós.

Hidratálás

Ha az injekciós botoxkezelést nem tartjuk opciónak, nem kell megijedni, még jó néhány kevésbé drasztikus módszer is rendelkezésünkre áll a homlokon megjelenő ráncok eltüntetésére.
Ennek egyik alaplépése a bőrünk hidratálása, olajos kezelése. Itt igazából nem kell drága szérumokra, olajokra gondolni, elegendő naponta egy keveset a konyhában található olívaolajból a homlokunkra masszírozni. De ugyanígy szuperül működik a lenmag-, a jojoba- vagy a mandulaolaj is.

Citromízű banán

Ha szeretnénk – legalább részben – visszanyerni arcbőrünk rugalmasságát, vessük be a banán erejét! A banán ugyanis C- és B6-vitaminokban gazdag gyümölcs, ami jót tesz a bőrünknek kívülről is. Készítsünk pakolást egy péppé összenyomott, érett banánból, kevés mézből és citromléből. Ezt kenjük fel a homlokukra, és hagyjuk rajta legkevesebb 15 percig, majd mossuk le langyos vízzel. Bőrünk már ennyi „kezelés” után is látványosan kisimul.

Arcmasszázs

Szánjunk napi 5-6 percet az arcizmaink masszírozására, tornáztatására. Akár az ujjhegyünkkel erőteljes nyomást kifejtve a kérdéses területen, bentről kifelé haladva masszírozzuk ki a ráncokat. Legjobb, ha ezt összekötjük egy olajos kenegetéssel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top