Életmód

A hosszú párkapcsolat titka a kompromisszum. De ezt a 4 dolgot soha ne add fel!

Ahhoz, hogy a kezdeti lelkesedés után is jól működjön egy párkapcsolat, igenis szükség van kompromisszumokra. De bizonyos megkötésekkel. Vannak szituációk, amikor önmagadat kell az első helyre tenned. Négy dolog, amit soha ne adj fel!

Teljesen normális, ha egyik pillanatban úgy érzed, hogy választott párod a tökéletes másik feled, akivel a világ végére is elmennél, míg máskor rádöbbensz, hogy talán túl sok mindenben te vagy az engedékeny fél.

Az idő nagy játékos

Igen, az első 3 évben még biztosan mindkét szerelmes fél, mindent félredobva csak a másik pozitív tulajdonságait látja, hiszen a szerelemhormonnak is nevezett oxitocin még nagyban termelődik. Emiatt is van, hogy mindent olyan kisimultan szépnek látunk. Azonban van 4 dolog, amit ilyenkor sem lenne szabad szem elől tévesztenünk, sőt sutba dobnunk, csak azért hogy kedvezőbb színben tüntessük fel magunkat a másik előtt.

1. Az álmaidat ne add fel!

Bármilyen elsöprő is ez a szerelem, bármennyire is azt érzed, hogy ő az igazi, az álmaidat ne add fel! Ami célt már korábban kitűztél magadnak, azt ne téveszd szem elől. Legyen ez akár egy szakmai vágyálom vagy egy utazás, esetleg tanulás. Ha a párod igazán szeret, támogatni fog benne.

2. Az értékrendszered a tied

Akár a családodtól kapott értékekhez vagy a munkád során megszerzett elvekhez ragaszkodsz. Emlékeztesd magad, hogy ki vagy, merre tartasz, és hová szeretnél megérkezni. Érdemes beszélni róla, hogy kiderüljön, egy úton haladtok-e. Ha nem, az sem akkora probléma, feltéve, ha időnként találkoznak ezek az útvonalak.

3. Az életmódodat tartsd meg

Összejöhetsz olyan emberrel, aki másokat gondol a világ dolgairól, vagy teljesen mások a céljai. Vegán létedre simán elképzelhető, hogy egy húsimádó párt választasz, vagy míg ő az extrém sportokat űzi, te inkább tévé előtt kuckózós vagy. Ezek az életmódbeli különbségek előbb-utóbb úgyis kiütköznek, s választás elé állítanak benneteket. Arról álmodsz, hogy egyszer anyuka leszel 2-3 gyerkőccel a kertvárosban? Ezek olyan vágyak, amikről senki kedvéért nem kell lemondanod.

4. Pénzügyi önállóság

Együtt lenni azt is jelenti, hogy nincs enyém vagy tiéd, hanem csak miénk létezik. Azért néha beüthet a krach. Ha az ő életstílusa, hobbijai kimerítik a közös kereteteket, akkor állj meg egy pillanatra, és gondolkodj el, kinek mennyire fontosak a jövőbeli közös tervek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top