Életmód

Hogyan használjuk helyesen a micellás vizet? Le kell mosni, vagy sem?

A micellás víz az egyik legnagyszerűbb találmány a sminkeltávolítás területén, hiszen egyetlen termék használatával egyszerre tudjuk eltüntetni a már aktualitását vesztett sminkünket, ápoljuk és hidratáljuk is arcbőrünket. De vajon kell ezzel még valamit csinálni? Lemosni?

A micellás víz hatékonyan távolítja el a sminket és egyben alaposan megtisztítja arcbőrünket is. Úgy tűnik, maximálisan megfelel a mai kor kihívásainak. De elegendő-e csak ezt használni esti rutinként, és hagyjuk az arcunkon, vagy mossuk le?

Micellás sztori

A micellás arctisztító víz a ’80-as években született meg, mégpedig a kifutók világának köszönhetően, ahol létkérdés volt a villámgyors sminkcsere. Erről a szűk piacról került ki a micellás víz egy sokkal tágabb terepre, ahol már a hétköznapi nők számára is elérhetővé vált. Hamar meggyőzött mindenkit, hiszen elég pár spriccentés a vattakorongra, és eltüntet minden sminket az arcunkról.

De mi az a micella?

A micella nem más, mint apró felületaktív gömböcske, amely vonzza az olajos szennyeződéseket, és magába is zárja azokat, anélkül hogy vizet vonna el bőrünktől. A szempillákat is tisztítja, de itt fontos, hogy a szempillák vonalát követve fentről lefelé törölgessük azokat, hogy elkerüljük a felesleges ritkítást.

Lemossuk vagy sem?

A micellás víz tehát olyan kis göböket tartalmaz, amelyek eleve tisztítják az arcbőrt, anélkül hogy szappant vagy alkoholt tartalmazna. Így lemosni nem szükséges. Persze ha az esti szertartásunk része például az olívaolaj szappanos arcmosás, majd az olajos szérumos kezelés, akkor nyugodtan ezt is megtehetjük, a sminkünk már nem zavar meg ebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top