Életmód

Hódít a virtuális vőlegény a fiatalok körében

A valóságos társak kimenni látszanak a divatból. A fiatalok körében egyre nagyobb teret nyernek az igazából nem is létező, virtuális társak, akiktől kedves üzenetek érkeznek az okostelefonokra. A határok viszont könnyen elmosódnak játék és pszichés függés között.

Ha valakinek évek óta nincs állandó pasija, akit magával rángathatna a családi megmozdulásokra, tudja, mi a probléma lényege. A 30-hoz közel ugyanis egyre inkább erősödnek a rokoni kérdések, hogy mikor lesz már párod, és ugye nem 40 évesen akarsz szülni?

Pont olyan, amilyennek szeretnéd

A csábító ebben az okostelefonra letölthető alkalmazásban (Invisible boyfriend), hogy olyan társat tudsz prezentálni magadnak és az érdeklődő, türelmetlenkedő ismerősöknek, amilyet csak megálmodtál. Ugyanis mindenki maga válogathatja össze a virtuális társ tulajdonságait, aki havi 25 euróért 100 szöveges üzenetet, 10 hangüzenetet és egy levelet is küld majd. Ráadásul közös fotókat is kreál az app, amivel aztán lassan lassan magunk is elhisszük a csodálatos társ létezését.

Aggódnunk kell?

Amíg csak egyszeri játéknak, szórakozásnak fogja fel valaki, addig nincs min aggódni. A gond itt is akkor kezdődik, mint bármilyen más virtuális játéknál, amikor a tényleges kapcsolatok, a szociális értékek rovására megy mindez. Ha valaki eltávolodik a barátoktól, rokonoktól, és bezárkózik egy nem létező világba virtuális párjával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top