Életmód

Kárpótlást fizet a médiacég nő munkatársainak, mert kevesebbet kerestek, mint férfi kollégáik

Nagyjából egymillió dollárt osztanak szét több száz dolgozó között.

A Vice Media 1,875 millió dollárt, nagyjából 533 millió forintot fizet kárpótlásként, miután a több nő alkalmazottja csoportos pert indított a cég ellen.

Azt kifogásolták, hogy kevesebbet keresnek, mint a hasonló munkakörben dolgozó férfi kollégáik. Ráadásul a fizetési különbség akkor is megmaradt, amikor magasabb pozícióba kerültek, mivel a Vice a korábbi béreket vette alapul.

A médiavállalat mindvégig tagadta, hogy bármilyen központi gyakorlat lenne ezzel kapcsolatban, ám az új vezetőség inkább csendben megállapodott, egy Los Angeles-i fellebbviteli bíróságon.

Az összegből a költségek levonása után valamivel több mint egymillió dollárt kap a Kaliforniában és New Yorkban dolgozó mintegy 675 nő. Ez átlagosan 1600 dollárt (455 ezer forint) jelent, de nagyban függ a munkakörtől és a cégnél eltöltött időtől.

Bár a teljes összeg hatalmasnak tűnhet, a vállalat még olcsón megúszta a dolgot, mert viszonylag sok fiatal nőt foglalkoztat.

(Hollywood Reporter)

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top