Életmód

Már a 13 éves lányok is botoxoltatnak

A celebekre akarnak hasonlítani, ezért egyre fiatalabb korban kezdik a botoxot a tinik.

Dr. Nick Lowe brit bőrgyógyász a kilecvenes évek elején az elsők között kezdett botoxkezeléseket végezni. Bár életét a botox kutatásának szentelte, maga is aggasztónak találja, mi történt az iparággal.

A lányok egyre fiatalabb korban, akár már 13 évesen elkezdenek botoxoltatni, amikor pedig még messze nincs rá szükségük.

„Meg vannak győződve arról, hogy ha úgy néznek ki, mint a celebek, az boldogabbá és sikeresebbé teszi őket. Ez rendkívül szomorú és nagyon aggasztó” – fogalmazott a doktor a Sunday Timesnak adott interjújában.

Mark Henley, a Brit Plasztikai, Rekonstrukciós és Esztétikai Sebészek Szövetségének elnöke rámutatott: elengedhetetlen, hogy a törvényalkotók gátat szabjanak a sérülékeny, önbizalomproblémákkal küzdő fiatalokat célzó reklámkampányoknak, melyek főszereplői általában hírességek.

A szövetség korábban egyébként javasolta, hogy az összes szépészeti beavatkozás alsó korhatárát emeljék 18 évre.

Ashton Collins, az akkreditált szakembereket tömörítő Save Face nevű szervezet vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy a botoxkezelések, arcfeltöltések árának csökkenése egyrészt minőségi kockázatot hordoz, másrészt pedig trivializálja a beavatkozást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top