Életmód

Fehérnemű-modellel népszerűsítik a biciklis sisakot, kitört a felháborodás

A női politikusok szerint a szexista plakát nem kerülhet az utcákra.

Szarul néz ki. De életet ment” – olvasható a szlogen azon a plakáton, amelyet a tervek szerint a héten helyeznek ki német köztereken. A plakát a biciklis sisak viselését népszerűsíti. Alicija Köhler, a Germany’s Next Topmodel című tehetségkutató egyik szereplője látható rajta sisakban és fehérneműben.

Forrás: Rankin / BMVI / DVR

A kormánykoalíciós szociáldemokrata párt női tagozata azt követeli, hogy a modell képe ebben a formában semmiképp se kerüljön ki az utcákra. A tagozat elnöke, Maria Noichl szerint hülye és szexista dolog a közlekedési minisztérium hirdetését is alulöltözött nőkkel eladni.

Franziska Giffey családügyi miniszter, a szociáldemokrata párt tagja a Facebookon üzent a közlekedési miniszternek. Feltöltött egy képet magáról, amin felöltözve, sisakban tolja a biciklijét. Azt írta a kép mellé, hogy a teljes öltözethez is jól megy a sisak.

A közlekedési minisztérium szóvivője azt nyilatkozta, szándékosan provokatív plakáttal készültek, hogy sikerüljön felrázniuk az embereket. 

(via 444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top