Életmód

Nejlonzacskókból kötött magának elegáns ruhát egy nő

A 75 éves nő egy újrahasznosított pénztárca láttán határozta el, hogy nejlonzacskókból készít magának alkalmi ruhát.

A 75 éves görög származású, jelenleg New Yorkban élő Rosa Ferrigno nevét azután ismerte meg egy egész világ, hogy nejlonzacskókból készített magának alkalmi ruhát. Az idős asszony, aki lánya elmondása szerint egész életében rajongott a horgolásért és a kötésért, egy újrahasznosított anyagokból készült pénztárca láttán kapott ihletet, és vágott bele a feladatba.

újrahasznosítás ruha kötés

Kép forrása: Huffpost

Anyám Szicíliában töltötte a gyerekkorát, ott szerette meg igazán a kötést és a horgolást” – magyarázta a Democrat and Chronicle című amerikai lapnak Rosa Ferrigno lánya, majd hozzátette, mielőtt a blézerből és szoknyából készült alkalmi szettet elkészítette volna, Rosa először két pénztárcát kötött használt bolti nejlonzacskókból.

Az alkalmi ruha projekthez Rosa végül háromszáznál is több nejlonzacskót használt fel. Amikor a Democrat and Chronicle arról kérdezte, miért vágott bele ebbe a nem akármilyen feladatba, mosolyogva csak annyit válaszolt: „unatkoztam, ez pedig jó murinak tűnt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top