Életmód

Így növeld az önbizalmadat!

Önbizalom az egyik legfontosabb hozzávalója a mindennapi életünknek. Ha bízunk önmagunkban, sokkal könnyebb szívvel nézünk szembe a hétköznapi kihívásokkal is. Ha bizonytalanok vagyunk, vértezzük fel magunkat 5 lépésben.

Előfordul, hogy kiélezett helyzetben kételkedni kezdünk önmagunkban, a hozott döntésünk helyességében. Mégis fontos, hogy megtartsuk önbizalmunkat, vagy visszaszerezzük a önnönmagunkba vetett hitünket. Az, hogy mennyire szeretjük önmagunkat, mi a véleményünk saját magunkról, az életünk minden területére kihat.

Az önbizalom-növelés 5 módja

Az önmagunkba vetett hitünk nem genetikai, nem születik senki önbizalomhiánnyal. Ez csakis saját magunkon múlik, illetve azon, mennyi és milyen jellegű kritikát szenvedünk el a környezetünkben élőktől. Ezek a kritikák a legnagyobb gyilkosok lehetnek, és néha olyan érzékeny ponton találnak el bennünket, hogy nehéz emelt fővel felállni és pozitívan menni tovább. Mégis meg kell próbálni.

1.Figyelj magadra!

Szánjunk magunkra időt, menjünk el fodrászhoz, edzőterembe, szórakozni, orvoshoz, kozmetikushoz, tanfolyamokra, mi érdekel bennünket. Ha így teszünk kevésbé fog számítani, hogy mások mit mondanak rólunk.

2.Sorold el naponta, miben vagy jó!

Az alacsony önbecsülés azt is jelenti, nem ismerjük önmagunkat igazán. Üljünk le, és vegyük sorba mik az erősségeink, miben vagyunk igazán jók. Ha kell, kérjünk segítséget barátoktól, rokonoktól. S ha megvan a lista naponta emlékeztessük rá magunkat.

3.Senki sem tökéletes

Ne hibáztassuk magunkat túlzóan, ha tévedünk, vagy valami balul sül el. Nem vagyunk szuperhősök, bárki hibázhat. A lényeg, hogy adjunk bele mindent és merjünk segítséget kérni.

4.Célkitűzés

Az egyik legfontosabb dolog az életben. Keressünk akár rövid, vagy hosszabb távú célokat, ami hajt a mindennapokban és amit ha elértünk, méltán lehetünk büszkék magunkra. Ez lehet egy nyelvtanfolyam, fogyókúra, sportteljesítmény, utazás.

5.Jó emberek jó helyen

A pozitív kisugárzású emberek társaságát keressük. Kerüljük a mindig ideges kollégát, az állandóan panaszkodó barátnőt, az áskálódó rokonokat. Olyanokkal töltsünk időt, akik bennünket is ösztönöznek, motiválnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top