Életmód

Ilyen gyakran vágasd a hajad, hogy igazán tündöklő legyen

Ahhoz, hogy egészséges legyen a hajkoronánk, jó legyen ránézni, bizony vágatni kell belőle. De sokan nem tudják, mennyit és milyen gyakran. Ennek jártunk most utána.

Igen időnként be kell vállalnunk, hogy az olló segítségét kérjük a fodrászunktól. Szabaduljunk meg a töredező hajvégektől, ami már látványnak sem túl szép. Így lesz igazán gyönyörű majd a hajkoronánk.

Vágatni? Soha!

Hosszú, erős, egészséges hajat akarunk, akkor időközönként be kell vállalnunk a hajvágást. Az időjárás, a hajszárító és a különféle hajlakkok, hajfestékek bizony nyomot hagynak a hajszálainkon is. Elvékonyodnak, töredezettek lesznek, ami egészségtelen, fénytelen külsőt kölcsönöz nekik. Ráadásul számos olyan tényező is roncsolhatja a hajszerkezetünket, amire közvetlenül nincs ráhatásuk: a szmog, illetve a káros környezeti hatások, kedvezőtlenül befolyásolják egészségi állapotunkat, így a hajunkat is. A hajvágás tehát kiemelt fontosságú az egészséges hajkorona szempontjából.

Holdnaptár szerint

A hajvágás gyakoriságát nagyon sokan a holdnaptárhoz kötik. Ennek alapján hajat vágatni mindig növő holdfázisban kell, amikor a Hold a Szűz jegyében jár. Tilos viszont hajvágó ollót használni fogyó Hold idején, amikor az Oroszlán jegyében jár. Emellett lehetőleg 12 és 18 óra között vágassunk hajat .

Hajvágás hagyományosan

Ha valaki nem szeretne a Hold fázisait követve bejelentkezni fodrászához, az 8-12 hetente menjen el vágatni, attól függően mennyire ápolja közben hajvégeit hajpakolásokkal, gyakran hajszárítózik, esetleg festet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top