nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Ezt kérte az iskolájától a halálos beteg diáklány

Ezt kérte az iskolájától a halálos beteg diáklány

A 17 éves rákos lány nem vállalta az újabb kezeléseket, de minden vágya az volt, hogy leérettségizhessen.
Suhajda Zoltán
Suhajda Zoltán
f Ajánlom

Egy texasi tinédzsernek előrehozták az érettségijét, miután kiderült, hogy rákos beteg, és nem vállal több kezelést.

Crystal Marqueznél 2015-ben diagnosztizálták a csontrák egyik típusát, a Ewing-szarkómát. Egy évig tartó kemoterápián volt túl, amikor az orvosok azt mondták, legyőzte a rákot. A kezelés után 6 hónappal azonban újra megjelent, és szétterjedt a szervezetében a halálos kór.

A 17 éves lány azonban nem adta fel az álmait. Megígérte a családjának, hogy nem fog hiányozni az iskolából, de nem vállalja a további kezeléseket. Az volt a kívánsága, hogy leérettségizhessen, és szerencsére ebben a tankerület is mellette állt.

Megszerveztek neki egy egyedi tanévet, hogy fel tudjon készülni az vizsgákra. Eredetileg úgy tervezték, hogy április 23-án érettségizik, és május 4-én lett volna a bál. De a betegsége annyira előrehaladott állapotban van, hogy előrehozták az érettségit március 8-ra.

A ceremónia napján tanárok, iskolai dolgozók, osztálytársak, barátok és családtagok töltötték meg a 900 fős előadótermet. Crystal még beszédet is tartott, amelyben köszönetet mondott mindenkinek:

A tinédzser lány azt mondta, az érettségi után úgy érzi, hogy sokat számít másoknak, ez pedig további erőt ad neki, hogy folytassa a küzdelmét.

(Yahoo Lifestyle)

Megosztás Facebookon