Életmód

Ezt kérte az iskolájától a halálos beteg diáklány

A 17 éves rákos lány nem vállalta az újabb kezeléseket, de minden vágya az volt, hogy leérettségizhessen.

Egy texasi tinédzsernek előrehozták az érettségijét, miután kiderült, hogy rákos beteg, és nem vállal több kezelést.

Crystal Marqueznél 2015-ben diagnosztizálták a csontrák egyik típusát, a Ewing-szarkómát. Egy évig tartó kemoterápián volt túl, amikor az orvosok azt mondták, legyőzte a rákot. A kezelés után 6 hónappal azonban újra megjelent, és szétterjedt a szervezetében a halálos kór.

A 17 éves lány azonban nem adta fel az álmait. Megígérte a családjának, hogy nem fog hiányozni az iskolából, de nem vállalja a további kezeléseket. Az volt a kívánsága, hogy leérettségizhessen, és szerencsére ebben a tankerület is mellette állt.

Megszerveztek neki egy egyedi tanévet, hogy fel tudjon készülni az vizsgákra. Eredetileg úgy tervezték, hogy április 23-án érettségizik, és május 4-én lett volna a bál. De a betegsége annyira előrehaladott állapotban van, hogy előrehozták az érettségit március 8-ra.

A ceremónia napján tanárok, iskolai dolgozók, osztálytársak, barátok és családtagok töltötték meg a 900 fős előadótermet. Crystal még beszédet is tartott, amelyben köszönetet mondott mindenkinek:

A tinédzser lány azt mondta, az érettségi után úgy érzi, hogy sokat számít másoknak, ez pedig további erőt ad neki, hogy folytassa a küzdelmét.

(Yahoo Lifestyle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top