Életmód

Névtelen jótevő fizette ki a luxusautón áteső látássérült férfi büntetését

A 70 ezer forintos rokkantnyugdíjból kellett volna állnia az összeget.

Néhány héttel ezelőtt mi is beszámoltunk róla, hogy 60 ezer forintra büntettek egy látássérült mezőkövesdi férfit, aki átesett egy állítása szerint szabálytalanul, a járdán parkoló luxusautón, kárt okozva benne. Bár a férfi állítja, baleset történt, a bíróság úgy ítélte meg, hogy szándékosan rongálta meg a járművet. A büntetést a 70 ezer forintos rokkantnyugdíjából kellett volna kifizetnie, ám végül egy névtelen jótevő segített rajta.

A férfi, aki ellen még két évvel ezelőtt emeltek vádat, így emlékezett vissza a történtekre:

Az egyik kezemmel a kisfiamat fogtam, a másikban a kutya póráza volt. Amikor nekiestem a kocsinak, a póráz belegabalyodott valamelyik alkatrészbe, ami már nehezítette a mozgásomat, közben pedig arra is figyelnem kellett, hogy a gyereknek nehogy baja essen. Lehet, hogy eközben megsérült az autó valamelyik része, de hogy én szándékosan nem okoztam kárt, az biztos.

Végül egy titokzatos jóakaró fizette ki a férfi büntetését – írja a Blikk.

Példaértékű, hogy vannak még emberek, akik ismeretlenül segítenek a másikon. Védencem nagyon hálás a jóakarójának, aki azonban nem akarja felfedni a kilétét. Annyit árulhatok el róla, hogy ő is mozgásában korlátozott, így átérzi Zoltán helyzetét

– mondta a lapnak a férfi ügyvédje.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top