Életmód

Fülbevaló válthatja le a fogamzásgátló tablettát

Ideális megoldás lehet azoknak, akik gyakran elfelejtik bevenni a tablettát.

Új típusú fogalmzásgátlót fejlesztettek ki a Georgia Institute of Technology tudósai. Egy fülbevalóról, egészen pontosan egy fülklipszről van szó, melybe egy szintetikus hormonokkal átitatott tapaszt építettek be. A fogamzásgátló tablettákban találhatóhoz hasonló hormonok a nő fülén keresztül szívódnak fel és jutnak a véráramba.

„A hormonális fogamzásgátlás szinte tökéletes módszer a terhesség megelőzésére, ha helyesen alkalmazzák, ám a mindennapi használatban jelentős hibaarányt mutat” – magyarázták a tudósok a Journal of Controlled Release című tudományos kiadványban.

A fogamzásgátló fülbevaló azoknak lehet tehát ideális megoldás, akik hajlamosak elfeledkezni arról, hogy bevegyék a tablettát. Persze csak abban az esetben, ha fülbevalót viszont soha nem felejtenek el felvenni.

Hogy az innovatív fogamzásgátló pontosan hogy fog kinézni, és mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba, egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top