Életmód

Egy 50 éves nő nem lehet dögös, mert öreg?

Ki mondta ezt a hülyeséget?

Nemrég írtam egy cikket Ilyen dögös Horvátország államfője címen, IDE kattintva elolvashatja, aki még nem tette. Kapott a bejegyzés hideget-meleget, így reagálnék a hozzászólásokra.

Az egyik jellemző reagálás az volt, hogy egy ország elnökét nem lehet, nem illik a „dögös” jelzővel illetni. Nos, Horvátország elnök asszonya női szemmel nézvén is eszméletlenül dögös. Értem ezt olyan értelemben, hogy végtelenül csinos, gyönyörű az arca, és úgy egészében nézve is „rendben van”.

Vajon attól, hogy valaki egy ország vezető politikusa vagy akár vezető tisztségviselő, cégvezető, mindamellett nő, az alapból azt jelenti, hogy az illetőt be kell tenni ebbe az egy skatulyába, és minden egyéb szerepére fittyet lehet hányni? Elnök asszony, oszt csókolom?

Szerintem nem. Attól ő még lehet tündéri édesanya, odaadó nagymama és bizony, ha az illető egy csinos, dögös nő, akkor bizony ő tetőtől talpig az.

A másik hozzászólás tipikusan viszont arra érkezett, hogy egy érett, ötvenes nőre nem illendő a dögös jelző. Szerintem meg de, mert ez bizony – főleg manapság – minden, csak nem korfüggő.

A cikk nem ért véget, a folytatáshoz kattints erre a linkre!

Képünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top