Életmód

103 évesen tanul írni-olvasni

Az 1916-ban született Don Pepitónak 12 gyereke, 46 unokája, 89 dédunokája és 27 ükunokája van. A matuzsálemkorú férfi állítja, még most is rengeteg energiája van.

103 évesen iratkozott be az általános iskolába Mexikó legidősebb diákja, hogy megtanuljon írni-olvasni – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Az 1916-os születésű üknagypapa elmondta, hogy annak idején – szegény vidéki család gyerekeként – nem volt lehetősége iskolába járni, mert már egészen kiskorától a földeken dolgozott családjával, hogy szüleit segítse. Most már viszont, hogy van ideje, szeretné bepótolni a hiányosságokat. „Nem akartam otthon ülni és lógatni a lábam. Elhatároztam, hogy megtanulok írni-olvasni, és legalább egy könyvet elolvasok végre az életemben” – jelentette ki a még mindig fitt Don Pepitó.

Tanítója szerint az idős férfi komolyan veszi tanulmányait, mindig lelkiismeretesen megcsinálja a házi feladatát, és már le tudja írni a saját nevét. Nem sok hiányzik már ahhoz, hogy belekezdhessen élete könyvébe. Otthon a gyerekei és az unokái segítenek neki a leckeírásban.

Fittyet hány a korra Don Pepitó, s a mai napig hajnalban kel, mert ragaszkodik ahhoz, hogy a jószágainak maga adjon enni.

Kiemelt kép: RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top