Életmód

„Hogy idegesíthet fel bárkit is, hogy a férjem és én vállalunk egy negyedik gyereket is?”

Anna Strode nagyjából azóta szeretne négy gyereket, mióta férjhez ment. Érthetően ledöbbent, mikor negyedik terhességének hírét gratulációk helyett heccelődéssel és szörnyülködéssel fogadta környezete.
terhesség gyerekvállalás alázás

„Egészen addig, míg a férjemmel be nem jelentettük a negyedik babánk érkezését, fogalmam se volt arról, hogy már azért is divat megalázni valakit, mert »túl sok« gyereke van” – kezdte az Instagramra töltött hosszú posztján Anna Strode. A fiatal amerikai anyuka a posztban elárulta: „Már egész kicsit koromból vannak olyan emlékeim, hogy négy gyereket szerettem volna. Nem tehetek róla, nekem így kerek a család.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I had absolutely no idea that "pregnancy shaming" existed until, I announced we had baby #4 on the way. You may have noticed I've been a little quite on Instagram the last 7 or so months. I've been busy and sick but also a little anxious when posting. Why?! Because over the past 7 months I have been criticised, judged and blatantly questioned why we have chosen to have another baby. I've had comments and inbox messages saying all sorts of things from "wow, surely you're not pregnant AGAIN 😳" to "STOP HAVING BABIES" to people asking if I don't believe in contraception and making rude comments about our children being so close in age and that I won't enjoy them. So to be clear... Yes - I do believe in contraception, I was on it for manyyyyyy years. YES this baby WAS planned. We actually tried for a few months before successfully falling pregnant. And YES, I thoroughly enjoy my children even though they are close in age. I LOVE it in fact! I always wanted 4 children. For as long as I can remember, 4 just seemed like the number for me. I also all imagined them being close in age. I was blessed that my husband wanted the same. I never imagined that doing what my hubby and I wanted to do, would upset so many people or affect them in anyway. I mean, I don't understand why us having another baby would worry anyone so much? Anyone would think I asked the "pregnancy shamers" to wake all night and feed my baby, change dirty nappies, entertain my toddlers. But no, nothing will change for them so why the negativity towards me and my families choices?! I've decided some people are just negative and that's that... you can't please everyone. Be kind people, please be kind ✨ Has anyone else ever experienced pregnancy shaming?! #motherhoodunplugged #motherhoodunfiltered #momlife #pregnancy #mumsofinstagram

Anna Strode (@bubs2bikinis) által megosztott bejegyzés,

Anna a posztjában bevallotta, miután negyedik gyermeke érkezésének hírére leginkább szurkálódó megjegyzéseket, beszólásokat és szörnyülködéseket kapott válaszul, egy időre (egész pontosan hét hónapra) még a közösségi oldalát is hanyagolta. „Bizonyára észrevettétek, hogy az elmúlt hónapokban keveset posztoltam. Ennek csak részben volt az a hátterében, hogy elfoglalt voltam. Igazság szerint féltem posztolni, mert nem akartam ugyanazokat a reakciókat olvasni a terhesposztjaim alatt, mint amikkel a való életben találkoztam.”

Anna azt mondja, még a legközelebbi barátaitól is kapott olyan megjegyzést negyedik terhességére, ami rosszul esett neki. „Volt, aki hitetlenkedve annyit kérdezett csak, biztos jól meggondoltuk-e a dolgot, de volt, aki szörnyülködött, és olyan is, aki konkrétan rákérdezett, hogy hiszünk-e a fogamzásgátlásban.” A kismama azt mondja, álmában se gondolta volna, hogy a hozzá legközelebb állókat azzal borítja majd ki, hogy megvalósítja az egyik legnagyobb álmát.

Sose gondoltam volna, hogy ilyen sok ember felháborodik azon, hogy a férjem és én azt csináljuk, ami a legnagyobb vágyunk. Hogy ez rajtunk kívül amúgy bárkit is érintene. Ne higgyétek, hogy azok közül, akik a negyedik terhességem miatt aláznak, bárkit is kértem volna rá, hogy virrassza át velem az éjszakát, etesse meg a gyerekem vagy cserélje a pelenkáját velem együtt. Az ő életükbe az, hogy szülök-e még egy gyereket, vagy sem, nem hoz változást. Akkor meg mi ez a negatív hozzáállás, ez a rengeteg támadás?

Anna a poszt végén egyébként arra jutott, hogy mindegy, mit csinál, negatív emberek és olyanok, akiknek semmi sem jó, mindig lesznek, épp ezért nem is érdemes velük foglalkozni. Mindennek ellenére arra kéri követőit, hogy legyenek kedvesek egymáshoz, leginkább azért, mert sosem tudhatják, mivel okoznak akaratlanul is fájdalmat a másiknak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top