Életmód

6 trükk, hogy gyorsabban nőjön a hajad

Levágattad, de mégsem tetszik? Vagy csak szeretnéd, ha minél hosszabb lenne a loboncod? Számos indoka lehet, hogy minél előbb meg akarod növeszteni a hajadat, úgyhogy mutatunk 6 apró trükköt, amivel gyorsíthatod a folyamatot.

Aki hosszú hajat akar, ma már kérhet mesterséges hosszabbítást, és folyamodhat parókatrükkökhöz is, de az igazi mégiscsak az, ha a saját hajunkat tudjuk megnöveszteni. Persze ha ez a vágyunk, tudnunk kell, hogy itt tényleg nincsenek csodák, igenis számít a hozott anyag, vagyis az, hogy ki milyen típusú hajkoronát örökölt felmenőitől. Ugyanakkor fontos tényező az étrendünk, a mindennapi életvitelünk és az is, hogy milyenek a szokásaink: hány naponta mosunk hajat, sportolunk-e, milyen hajápolási termékeket használunk. Ezeken pedig változtatni is lehet, úgyhogy nézzünk néhány igazán hatásos hétköznapi hajnövesztő praktikát, amit bárki bevethet, ha gyorsan szeretné elfelejteni a rövid frizurát.

1. Csökkentsd a stresszt!

A stresszfaktor az egyik legfontosabb tényező, ami a gyors hajnövekedés útjába állhat. Ezt mindenképpen számításba kell vennünk, a szervezetünkben a stressz által kiváltott kortizolhormon-termelődés ugyanis lassítja a hajnövekedést, sőt egy-egy stresszesebb időszak akár erőteljes hajhullással is járhat. Ha tehát sikerül csökkenteni a feszültséget, biztosan felgyorsul a hajnövekedés is.

2. Ne vidd túlzásba a hajmosást!

A túl gyakori hajmosás nem kedvez a hajnövekedésnek, ugyanis minden zsírt eltávolít a fejbőrről – azt is, amire épp szükség lenne. Persze tudjuk, hogy ez extrém módon zsírosodó hajjal nem könnyű, de a heti három mosást ne lépjük túl, ha növesztjük a hajunkat.

3. Fejmasszázs

Ez már önmagában is jól hangzik, ugye? Nos, a fejbőröd is pont ennyire örül majd neki, a fejbőr masszírozása ugyanis élénkíti a vérkeringést és stimulálja a hajhagymákat, amelyek így gyorsabban növekednek. Ujjheggyel körkörösen masszírozzuk fejbőrünket – ez nemcsak a hajunknak tesz jót, de ellazít, és csökkenti a feszültséget is.

4. Olajos pakolás

Az előbbi fejmasszázst legjobb, ha rozmaringos olívaolajjal végezzük – ez olyan természetes hajápoló, amely táplálja és erősíti a hajszálainkat. Hetente kétszer, a samponos hajmosás után alkalmazzuk, hagyjuk hatni 10-15 percig, majd mossuk ki alaposan.

5. Ricinusolaj

Ha biztosra akarunk menni, használjunk ricinusolajat, ami nemcsak a hajunkat, de a szemöldököt és a szempillát is csodálatosan dússá teszi A-vitamin-tartalmának köszönhetően. Hetente 2 alkalommal masszírozzuk a nedves hajba, és hagyjuk rajta egy órát – vagy ha hajlandóak vagyunk vállalni némi macerát a maximális hatás érdekében, kenjük este, lefekvés előtt a száraz hajunkra, és csak másnap reggel mossuk ki.

6. Igyál vizet!

Méghozzá úgy 2-3 litert, a szénsavmentes fajtából. Ennek csak kedvező élettani hatásai vannak, és szerepel köztük a hajnövekedés gyorsulása is. Ráadásul a hajunk hidratált is lesz a kellő mennyiségű folyadéktól, így nem töredezik majd olyan könnyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top