Életmód

Ezért is érdemes szerelembe esni

Szerelmesnek lenni jó, ezen nagyon nincs is mit magyarázni. Vagy mégis? A hihetetlen érzelmi hullámvasúton túl számos fiziológiás előnnyel is jár a szerelem legvadabb időszaka. Mutatjuk, miért érdemes hagyni magunkat.

Azon túl, hogy a szerelmesek széles érzelmi skálán mozognak, más jelei is vannak, ha valaki vonzódik egy másik emberhez. Attól függetlenül, hogy milyen típusú szerelmes vagy, a szervezet bizonyos hormonokat termel, aminek fizikai következményei vannak – méghozzá pozitívak. Íme hat egészen egzakt dolog, amivel a szerelem nagyon jót tesz a szervezetnek.

1. Csökkenti a stresszt

Pont ellenkezőleg, mint gondolnánk, hiszen a randik előtt nagyon tud izgulni az ember. Akárhogy is, a stabil szerelmi kapcsolatban megélt érzelmi támogatás elfúj minden negatív következményt, ami a stresszel jár.

2. Csökkenti az étvágyat is

Egészen pontosan a noradrenalin hormon termelődése csökkenti az étvágyat. Ez a pozitív izgalmi állapotért felelős hormon, ami akár függőséget is kiválthat, és tombol a szerelmesekben. Egyszóval aki fogyókúra közepén esik szerelembe, nagy segítséget kap.

3. Tevékennyé tesz

Aki szerelmes, sokkal produktívabban és kreatívabban végzi munkáját. Ez tény.

4. Fiatalít

A szerelmesek arca ragyogóan sugárzik, élettel teli. Ez a magasabb oxitocintermelődésnek köszönhető.

5. Boldoggá tesz

A szerelmesek a megnövekedett dopaminhormon-termelésnek köszönhetően határtalanul boldognak, derűlátónak és magabiztosnak érzik magukat.

6. Kitolódik a fájdalomküszöb

A fájdalomérzet csökkenéséért is az oxitocin hormon megnövekedett termelése felelős, ez ugyanis enyhíti a fejfájást és általában a fájdalomérzetet is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top