nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Családbarát Magyarország matricával kell ellátni a nagycsaládosok támogatásával szerzett autókat

Családbarát Magyarország matricával kell ellátni a nagycsaládosok támogatásával szerzett autókat

Három évig nem lehet majd leszedni.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a friss Magyar Közlönyben megjelentek a kormány családvédelmi akciótervének, így többek között a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását szabályozó rendeletének a részletei is.

A 10 millió forintos babaváró hitelhez hasonlóan az autóvásárlási támogatás is 2019. július 1. és 2022. december 31. között vehető igénybe. A támogatás mértéke 2,5 millió forint, ami a bruttó vételár legfeljebb 50 százaléka lehet. A támogatást legalább 7 személyes autóra tudják majd felhasználni a nagycsaládos, vagyis legalább háromgyerekes szülők.

Az autóvásárlási hitelre nagyjából ugyanazok a feltételek érvényesek, mint a babaváró hitelre, van azonban néhány érdekes kikötés is. Például az, hogy az autókereskedőknek el kell majd látniuk az eladott kocsikat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján közzétett Családbarát Magyarország logóval, amelynek három éven keresztül kint kell lennie az autón. A járműveket egyébként ugyanennyi ideig nem szabad sem eladni, sem átalakítani.

A matrica valahogy így fog kinézni:

Kiemelt kép: iStock

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon