nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Botrányos! 3 éveseknek árulnak magastalpú szandált

Botrányos! 3 éveseknek árulnak magastalpú szandált

Hatalmas vitát robbantott ki egy cipőmárka magas talpú szandálja, amit 3 éves kislányoknak árulnak.
Avatar
Székely Viki
f Ajánlom

Nincs azzal gond, ha a trendi anyukák és apukák a kislányukat is szeretnék a legújabb trendeknek megfelelően öltöztetni – egészen addig, amíg szem előtt tartják a gyerek korát és egészséges fejlődését. A Matalan cipőmárka 3 éves kislányoknak kínált magas talpú szandáljával viszont komoly problémák merülnek fel.

 

Egyesek azért kritizálják a szandált, mert szerintük szexualizálja a kislányokat. Mások az egészségre és az ízületekre gyakorolt hatásaitól intenek óva: Victoria Wilson, egy londoni magánrendelő ortopéd szakorvosa azt mondja, egy nem kifejlett lábra nem szabad magas sarkú cipőt adni, mert így minden terhelés a lábfejre helyeződik, amiből később súlyos ízületi panaszok adódhatnak. Az nem gond, ha a kislányunk végigtipeg a szobán a magassarkúnkban, de oviba inkább a korának megfelelő cipőben küldjük.

Forrás: matalan.co.uk

thesun

Kiemelt kép: iStock

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon