nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
A kommentelők szexizmussal vádolják ezt az ártatlannak tűnő képet

A kommentelők szexizmussal vádolják ezt az ártatlannak tűnő képet

Te kiszúrod, mi a baj vele?
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

Szexizmust kiáltottak a netezők egy első blikkre teljesen ártatlannak tűnő fénykép kapcsán. A fotót, amelyen egy kisfiú és egy kislány kézen fogva sétál egy kórházi folyosón, egy Medical Shots nevű egészségügyi témájú Twitter-oldalon osztották meg. A gyerekek valóban nagyon aranyosak, a hátukon látható felirat azonban – ahogyan arra több kommentelő is felhívta a figyelmet – finoman szólva is problémás: míg ugyanis a kisfiú hátán az „orvosnak készülök” felirat szerepel, addig a kislány hátára az van írva, hogy „nővérnek készülök”.

A hozzászólók közül többen is kifejtették, hogy ezzel az aranyosnak szánt fotóval akaratlanul (?) is a rögzült nemi sztereotípiákat erősítették meg az oldal üzemeltetői. Többen feltették a kérdést: miért ne lehetne a kislányból is doktornő?

Mások arra is felhívták a figyelmet, hogy a nemi sztereotípiák a férfiak életét is megnehezíthetik az egészségügyben (is). Sokan például úgy gondolják, hogy az ápolói munkakör elsősorban nőknek való, miközben a férfiak is épp olyan kiváló ápolók lehetnek.

Megint mások azt is nehezményezték, hogy a kisfiú zöld ruhát visel, míg a kislány rózsaszínbe van öltöztetve. Végül a twitterezők megalkották a fénykép teljesen PC-változatát is: a fotó fekete-fehér, így nem látszanak rajta a színek, és mindkét gyerek hátán az „egészségügyi szakember leszek” felirat szerepel.

(Yahoo)

A szakértő válaszol! A nők többsége már találkozott intim és bőrgombás problémákkal, de sokan nincsenek tisztában a tünetekkel és a lehetséges gyógymódokkal. Legyen képben és tegye fel kérdéseit szakértőnknek!


Kérdeznék!

Megosztás Facebookon