Életmód

„Voltak napok, amikor azt éreztem, megölöm, aki még egyszer azt mondja nekem, hogy majd teherbe esek, ha itt az ideje”

A 27 éves Kayleigh férjével öt évig hiába próbálkozott a gyerekvállalással: kétségbeesését és fájdalmát úgy próbálta csillapítani, hogy titokban rövid vallomásvideókat csinált, ezeken keresztül szabadult meg az őt feszítő érzésektől.
meddőség mesterséges megtermékenyítés anyaság videó

„Nem mondhattam el senkinek, hogy érzek, de tudtam, hogy beszélnem kell róla, különben felrobbanok a fájdalomtól” – kezdte a BBC Threenek adott interjúját a most 27 éves Kayleigh Evans. A fiatal nő nevét a közelmúltban ismerhette meg a világ, azután, hogy közzétette azoknak a vallomásvideóknak a szerkesztett változatát, amiket az alatt az öt év alatt készített magáról, míg próbált teherbe esni, és meg volt győződve róla, hogy meddő.  

Kayleigh-nek és párjának végül szerencséje volt: mielőtt sor került volna a mesterséges megtermékenyítésre, a fiatal nő spontán teherbe esett. „Sosem fogom elfelejteni, hogy azt a bizonyos tesztet a munkahelyemen csináltam meg. Emlékszem arra is, hogy már azelőtt próbáltam magam felkészíteni az újabb csalódásra, hogy egyáltalán megcsináltam volna a tesztet” – mondja Kayleigh, aki miközben tesztelt, azt mondogatta magának, hogy úgyis negatív lesz majd.

Végül ő lepődött meg a legjobban, mikor meglátta a két csíkot. „Akkor már hosszú évek óta vártam hiába erre a pillanatra. Elmondhatatlan boldogságot éreztem, mégse tudtam mást csinálni, csak zokogni a megkönnyebbüléstől – idézi fel élete egyik legboldogabb pillanatát az anyuka. Kayleigh hozzátette, kisfia születése után jött el az a pillanat, amikor úgy érezte, kész megosztani a mögötte álló utat a nagyvilággal is.

A videókat először a férjének mutatta meg, aki a BBC Threenek elmondta, nehezére esett végignézni a felvételeket. „Egyszerre voltak borzasztóan fájdalmasak és meghatóak. Most, hogy már van egy gyerekünk, azon kaptam magam, hogy hajlamos vagyok elfelejtkezni arról, milyen keserves úton jutottunk el idáig. Ezek a videók mindig emlékeztetni fognak arra, hogy legyek hálás azért, amink van.

Kayleigh egyébként nem az összes videóját tette közzé, hanem egy, a kis vallomásokból szerkesztett több mint 15 perces anyagot osztott meg ismerőseivel és a barátaival. A felvétel azóta vírusszerűen terjed, a fiatal anyuka pedig azt mondja, álmában sem gondolta volna, hogy ilyen pozitív fogadtatásban részesül majd. „Remélem, hogy a sorstársaim megnyugvást találnak majd a videóban, és hogy a meddőséggel küszködő pároknak reményt ad majd a saját küzdelmükhöz. Sose adjátok fel!” – üzente nekik interjúja végén Kayleigh.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top