Életmód

A legjobb természetes pakolás száraz hajra

Akinek egyenes haja van, göndört szeretne, akinek rövid, az hosszút, akinek pedig szőke, az a vörös színnel kacérkodik. Ezeken persze már könnyen segíthetünk, csakúgy, mint a hajunk minőségén is. Akinek száraz a haja, természetes pakolással egyszerűen lággyá és selymessé teheti.

A száraz és töredezett haj nemcsak tapintásra kellemetlen, de látványnak sem túl szép. Hiányzik a csillogás és az egészséges fény. Balzsammal ideig óráig próbálkozhatunk, de igazán a pakolás tud segíteni a száraz hajon. A legjobb persze, ha magunk állítjuk össze, természetes alapanyagokból. Ilyen nagyszerű segítség lehet a mogyoróolaj is.

Gyönyörű fényes haj

A mogyoróolaj csodája

A mogyoró kifejezetten hajbarát, hiszen olyan tápanyagokat tartalmaz, amik segítenek az egészséges fejbőr és hajszerkezet fenntartásában:

  • Az omega-3 zsírsav erősíti a hajhagymákat
  • Az E-vitamin erősíti a hajgyökereket
  • Az L-arginin aminosav serkenti a fejbőr vérkeringését, így fokozva a hajnövekedést

Használjuk minden hajmosást követően. Középhosszúságú haj esetén elegendő 10 csepp mogyoróolajat a hajba, illetve a fejbőrbe masszírozni, majd anélkül, hogy kiöblítenénk, meg is száríthatjuk. Festett, kiszáradt hajra kifejezetten ajánlott, hiszen még fényesebbé teszi, kiemeli a festett haj színét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top