Életmód

3 dolog, ami nem hiányozhat egy jógamániás otthonából

Csempészd az otthonodba a jógaórák megnyugtató hangulatát!

1. Még több szobanövényt!

A természet felé való orientációt a szobanövények jelenlétével fokozhatod. Válassz kedvedre a zöld növények közül a szoba adottságainak megfelelően.

2. A hangsúly a szőnyegen legyen!

A szőnyeg a jógázók legfontosabb eszköze. Otthonra válassz olyat, mely textúrájában és stílusában passzol a puffokhoz és a párnákhoz.

3. Natúr bútorokat mindenhova

A természetesség és a természethez való közelség egy nagyon fontos alapvetés a jógában. Válassz ehhez passzoló bútorokat: natúr színű, egyszerű vonalvezetésű, rusztikus darabokat.

joga, otthon+1  Csempéssz színeket a lakásba!

Szemet gyönyörködtető, sokszínű párnahuzatok, melyek megidézik a jóga őshazájának, Indiának a hangulatát.

És ha még nem kezdtél el jógázni, adunk rá 3 jó okot, hogy ezen változtass:

  • Kutatások bizonyítják, hogy a jóga és a meditációs gyakorlatok jótékonyan hatnak mind az agy, mind a szervezet, mind a lélek működésére. Pár hónap alatt a jóga segítségével csökken a depresszió és a szorongás!
  • A különböző csavarások, oldalra hajlítások, fordított testhelyzetek serkentik az emésztést, fokozzák a bélműködést, az anyagcserét, ezáltal nemcsak a méreganyagok ürülnek ki a szervezetünkből, hanem a kilók is gyorsabban olvadnak le.
  • A jóga rendszeres gyakorlásával nemcsak a testünket tehetjük feszesebbé és hajlékonyabbá – kutatók egy csoportja még az Alzheimer-kór ellenszerét is a jógában látja!

(Forrás: otthonok és megoldások)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top