Életmód

Meghalt a világ legszomorúbb elefántja

Befogása után soha többé nem találkozhatott egyetlen fajtársával sem.

Március 1-jén meghalt a világ legszomoróbb elefántjaként emlegetett Flavia. A nőstény indiai elefánt a vadonban született, 3 éves korában fogták be. A córdobai állatkertbe vitték, ott élt fogságban 43 esztendőn át.

Az állat súlyos depresszióval küzdött. Az állatkertben teljes magányban élt, soha nem találkozhatott egyetlen fajtársával sem. Számos állatvédő szervezet kampányában szerepelt, az aktivisták többek között azt is megpróbálták elérni, hogy szállítsák át egy másik állatkertbe vagy szafariparkba, ahol újra elefántok között élhet. Sajnos azonban erre soha nem került sor.

Flavia (Facebook/Zoo de Córdoba)

Amparo Pernichi, a córdobai városháza környezetvédelmi kérdésekért felelős tanácsosa sajtótájékoztatóján a város egyik ikonjának nevezte az elefántot, aki nagyon fog hiányozni. Elmondta, hogy Flavia fizikai állapota az elmúlt hat hónapban, de különösen az utolsó két hétben leromlott. Halála hatalmas csapást jelent az „állatkerti családjának”, legfőképpen a gondozóinak.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top