Életmód

5 dolog, amit te is megtehetsz az állatok védelméért

Nem vagy vegetáriánus, de téged is felháborít az állatokkal való kegyetlen bánásmód, akár haszon-, akár kedvtelésből tartott állatokról van szó? Érzed, hogy tenned kéne valamit, de nem tudod, hol kezdd el? Íme 5 dolog, amit bárki megtehet az állatokért.

A közösségi oldalainkat szinte elborítják az olyan posztok, amelyekben állatokkal szembeni kegyetlenkedésekre hívják fel a figyelmünket. Vajon hogyan tudunk ezek ellen ténylegesen tenni? Hogyan lehet a gyakorlatban megváltoztatni a körülöttünk élő emberek hozzáállását, figyelmét felhívni környezetükre?

1. Oszd meg!

Sokan el sem tudják képzelni, mi minden zajlik egy nagyüzemi keretek között működő gazdaság zárt kapui mögött. Azért, hogy az élelmezésünk érdekében tenyésztett állatok is megfelelő körülmények között legyenek tartva, nyilvánosságra és átláthatóságra van szükség. Ha biztos forrásból származó videót vagy képet osztasz meg a közösségi oldalaidon, felhívod ismerőseid figyelmét a létező problémára, amit sokan szeretnének nem tudomásul venni.

2. Vegyél részt!

Számos rendezvényt, felvonulást esetleg demonstrációt szerveznek a nagyobb városokban az állatkínzás ellen. Menj el, és vegyél részt ezeken a megmozdulásokon, hiszen ez egy jó alkalom, hogy aktívan kifejezd véleményedet, és együttes erővel nagyobb esély van nyomást gyakorolni az illetékesekre.

Tiltakozás az állatkínzás ellen

3. Írd alá!

Bármi is legyen a az aláírásgyűjtés célja, a műanyag zacskók betiltása vagy az állatvédelmi törvény szigorítása, hatékony fellépés lehet a közös kiállás, ha minél többen írják alá a petíciót.

Fellépés a műanyag zacskók betiltásáért

4. Adományozz!

A legkisebb adomány is segít elérni egy nagyszerű célt. Mindenki preferenciái szerint választhat egy alapítványt, állatmenhelyet, állatmentőket, akiknek felajánlhatja adója 1%-át, illetve tápokkal, takarmánnyal, felszereléssel vagy pénzzel tud hozzájárulni a működésükhöz.

5. Fogadj örökbe!

Ha éppen kutyát vagy cicát szeretnél vásárolni, és már felelősségteljesen átgondoltad, hogy van rá időd, pénzed, kedved, hogy a következő 10-15 évben új taggal bővüljön a család, van még egy dolog, amit átgondolhatsz. Az állatmenhelyek tele vannak gazdira váró állatokkal, akik közül te is biztosan találsz megfelelő korú, nemű, habitusú kutyát vagy macskát magatoknak.

Gazdira váró kutyák a menhelyen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top