Életmód

Felejtsd el az exedet (de tényleg) 5 lépésben!

Nehezen engedjük el egymást, főleg ha nem mi döntöttünk a kapcsolat végéről. Sajnos ha egy szerelem véget ért, s a másik fél már továbblépett, felesleges árnyékként követni exünket. Az állandó múltba révedés pedig egyenesen felemészt.

Megbántott, örökre megsebzett és már nincs mit tenni, hogy visszaszerezd, de nem is akarod. Törölted a számát a mobilodból, persze ez még nem minden: törölni kellett a közösségi oldalakon, és a közös barátokkal is kerülöd a találkozást. Úgy érzed, mindent megtettél, hogy elfelejtsd, és túl legyél rajta. Akkor mégis miért forgolódsz álmatlanul éjszakánként? Azért csak meglesed a Facebookon, hogy kik az új lányismerősei, vagy honnan posztolt az utóbbi 24 órában.

Lépj kettőt előre, és ne nézz hátra

Ha a képeit nézegeted a közösségi oldalakon, elkezded hívogatni, vagy üzeneteket írsz neki, nagy az esély, hogy újra átéld mindazt, ami fájdalmas volt. Erre meg kinek van szüksége?

Lehetséges túllépni valakin anélkül, hogy állandóan rá gondolnánk, vagy visszasírnánk a régi időket? Igen! Mégpedig 5 lépésben:

1. Állj ellen a kísértésnek

Ne lógj a közösségi oldalán folyton, csekkolva, hogy mit csinál vagy merre jár. Persze egy lájk még bocsánatos bűn, de lassan ezt is felejtsd el. Erőltesd meg magad, és inkább előre nézz, mint hátra!

2. Tanulj meg különbséget tenni harag és fájdalom között

Míg az előbbi előrehajt, és arra sarkall, hogy mindent hátrahagyva összeszedd magad, addig a fájdalom lehúz, az elveszett szerelmet siratja.

3. Ne hívd fel próbaképpen

Nem érdemes megpróbálni bebizonyítani magadnak, hogy már nincs hatással rád, ha vele beszélsz. Ha felhívod, biztos, hogy még nagyon nem vagy túl rajta. Egy ilyen hívás visszalökhet oda, ahonnan elindultál.

4. Csak semmi félreértés

Ha az expasid elhív kávézni, merthogy barátok maradtatok, inkább keress valami kifogást, ha még nem vagy biztos az érzelmeidben. Mondd le, máskülönben óriási csalódás lehet a vége.

5. Adj időt magadnak

A „kutyaharapás szőrével” itt nem jön be. Ha úgy érzed, még nem vagy túl az expasidon, ne bonyolódj bele új kapcsolatba nagy reményekkel csak azért, hogy eltereld a figyelmedet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top