Életmód

10 illat, amitől azonnal jó hangulatba kerülsz

Az olyan fűszernövények, mint a zsálya, a menta, vagy a citromfű nemcsak ételeinket, hanem a hangulatunkat is feldobják. Ez jól jön egy olyan napon, amikor ki tudja, miért, de már reggel bal lábbal keltünk fel, vagy az egész napunkat végigkísérné az ólmos fáradtság.

Bármelyikünkkel előfordulnak napok, amikor ingerlékenyebbek vagyunk, rosszkedvűek, vagy csak lehangoltak. Ha ez a negatív hullám több napig is eltart, akkor nem árt tenni valamit ellene. Sokan ilyenkor a sportban keresik a megoldást, nagyon helyesen, mások barátaiktól kérnek segítséget, de az orrukra csak kevesen gondolnak megmentőként.

Szagoljuk magunkat boldogra!

Egy felmérés szerint a szaglásunk, illatérzékelésünk igencsak nagy hatással van közérzetünkre: kellemes illatot beszippantva sokan nyugodtabbnak, türelmesebbnek érezték magukat. A lakásban jól elhelyezett illóolajok tehát kedvezően befolyásolhatják az egész család hangulatát.

10 illat, ami tutira feldob, vagy éppen megnyugtat

1. Citromfű

Ha lehangolt vagy, megnyugtat, és sokkal derűsebben látod a világot magad körül citromfüvet szagolgatva. De hasznos lehet akkor is, ha fejfájás gyötör a stressz miatt, vagy feszült, fáradt, dekoncentrált vagy.

2. Levendula

Segít ellazulni. A központi idegrendszerre hat, így oldja a benned lévő szorongást, idegességet, és elősegíti a nyugodt alvást.

3. Szantálfa

Igazi relaxáló illata van: oldja a napi stressz okozta feszültséget.

4. Mandarin

Ha feszült vagy, esetleg nyugtalan, megoldás lehet a mandarin illata is. Ráadásul álmatlanság ellen is kitűnő.

5. Menta

Segít felfrissíteni agyunkat, növeli a koncentrációs képességünket, és oldja a stressz miatti borús hangulatunkat.

Friss menta

6. Fenyő

Mint egy újratöltés: aktívabbá, energikusabbá tesz, általa visszanyerjük vitalitásunkat. Ráadásul afrodiziákumként is bevethető a fenyőillat.

7. Piros húsú pomelo

Illata kreatívabbá és jókedvűvé tesz. Hasznos, ha lehangoltak vagy ötlettelenek vagyunk, felpörgünk tőle.

8. Zsálya

Erőteljes illata új lendületet ad elménknek. Hívjuk segítségül, ha új feladatok előtt állunk.

9. Kakukkfű

Javítja a koncentrációt az idegrendszer karbantartásával. Ha nem tudunk aludni, ha fáradtak vagy depressziósak vagyunk, egy ág kakukkfű illata segíthet.

10.Vanília

Szétárad bennünk a nyugalom, ha a vanília illatát megérezzük, hatására ugyanis a szervezet oxitocint termel, ami természetes nyugtatóként hat idegrendszerünkre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top