Életmód

Orrpiercingje miatt került kerekesszékbe a fiatal nő

Súlyos fertőzést kapott az orrpiercingtől a 20 éves lány.
kerekesszék

A 20 éves Layana Dias 2018 júliusában csináltatott orrpiercinget. Amikor a seb feldagadt, és vérzett, a fiatal nő nem gondolta, hogy komolyabb baj lehet. Később a lába is fájni kezdett, és belázasodott, ám még mindig nem ment orvoshoz. Krémekkel kenegette, és a fájdalom nagyjából egy hét után el is múlt. Hamarosan visszatért azonban, és erősödött.

Ekkor már orvoshoz fordult. Kiderült, hogy csúnya fertőzése van, a vérében Staphylococcus aureus baktériumot mutattak ki, mely jellemzően az orrnyálkahártyán található meg. 

A lábfájdalom hamarosan az egész testét átjáró zsibbadássá súlyosodott, ami miatt járni sem tudott többé. Az MRI vizsgálat kiderítette, hogy 500 milliliteres gennygyülem alakult ki a gerincvelejében, mely három csigolyát is nyom. Azonnal sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta.

A beavatkozással ugyan meg tudták állítani a fertőzés terjedését, ám Layane azóta sem tudja használni a lábait.

Orvosa, Oswaldo Riberio Marquez elmondta: 15 éves pályafutása alatt még nem látott ilyen súlyos fertőzést, melyet egy piercing okozott volna.

A brazil lányt 2 hónap után engedték ki a kórházból. Szembe kellett néznie a ténnyel, hogy a hátralévő életét kerekesszékhez kötve kell leélnie. A kezdeti időszak nagyon nehéz volt a számára, ma már azonban sokat mosolyog, aktív életet él, és rendszeresen kosárlabdázik, illetve kézilabdázik.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top