Életmód

Tévedésből mindkét egészséges veséjét kivették – 9 hónap múlva meghalt

A 73 éves coloradói nőt rosszindulatú daganattal operálták, de később kiderült, hogy egészséges volt.

Meghalt egy 73 éves coloradói nő 9 hónappal azután, hogy tévedésből mindkét egészséges veséjét kivették – írja a Yahoo Lifestyle. Két hónappal korában a nőnél rákot diagnosztizáltak az orvosai – tévesen.

Linda Woolley nem sokkal a halála előtt azt nyilatkozta a denveri KDVR hírcsatornának, hogy a műtét „teljesen megváltoztatta az életét”. A nőt a Coloradói Egyetemi Kórházban operálták; csak később tudta meg, hogy a leletei „semmilyen rosszindulatú elváltozásra” nem utaltak.

Woolley az operáció előtt nagyon aktív életet élt, rendszeresen lovagolt, és úszott is. Az elhibázott beavatkozás teljesen tönkretette az életét, utolsó hónapjaiban a négyunokás nagymamának hetente háromszor kellett dialízisre járnia.

„A dialízis nem egy jó móka, függetlenül attól, hogy megszokja-e az ember vagy sem – mondta a KDVR-nek. – Teljesen megfoszt az életedtől.”

Az idős nő komolyan fontolgatta, hogy bepereli az egyetemet. „Úgy érzem, tartoznak nekem egy vesével” – mondta könnyek között a csatornának.

Az egyetem szóvivője nem kommentálta az esetet. „Nincsenek információim az üggyel kapcsolatban” – jelentette ki szűkszavúan. A KDVR szerint a kórház még azt sem volt hajlandó elismerni, hogy a nőt náluk műtötték. „Rémisztő ez az egész – mondta Woolley. – Ha befekszel egy kórházba, bízol abban, hogy jó kezekbe kerülsz.”

Halála után gyerekei internetes adománygyűjtésbe kezdtek, hogy méltó mód emlékezhessenek meg „vad, pimasz és gyönyörű” anyjukról. Azt remélik, elég pénz gyűlik össze, hogy fedezni tudják a temetés költségeit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top