Életmód

Pizzát rendelt, és segített munkát találni a leépített beosztottaknak a világ legjobb főnöke

Egy héten belül szinte mindenki talált magának új állást.

Szívmelengető történetről számolt be egy felhasználó a Redditen, egy olyan csoportban, amelyben a legjobb kirúgásos, leépítéses sztorikat gyűjtötték össze.

A ShortAdamLewis nevű felhasználó egy olyan esetről számolt be, amikor az egész irodát felszámolták, és projektvezetőként rá várt az az igen kellemetlen feladat, hogy közölje a beosztottjaival, 8 órán belül mindannyian munkanélküliek lesznek.

Az érintettek a kormánynak dolgoztak szoftverfejlesztőként, de váratlanul felmondták a projektalapú megbízási szerződésüket, így a teljes csapat elveszítette az állását.

Szerencsére a projektvezető a legjobbat hozta ki a kellemetlen helyzetből. Mindenkit behívott a tárgyalóba, és miután közölte beosztottjaival a rossz hírt, mindenkinek rendelt egy pizzát, és a nap hátralevő részét azzal töltötték, hogy közösen aktualizálták és felturbózták kicsit a CV-jüket. A főnök még arra is vette a fáradságot, hogy mindenkinek írjon egy-egy ajánlólevelet. A nap végén még mindenkit meghívott egy körre a kocsmában, aztán hazamentek.

Elmondása szerint egy héten belül szinte mindenki talált magának új állást. A bejegyzés alá csak úgy záporoztak az elismerő hozzászólások. Többen leírták, hogy valahogy így kellene viselkednie egy ideális világban egy igazán felelős főnöknek, és hogy a lehető legjobbat hozta ki a bosszantó helyzetből.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: iStock

(BoredPanda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top