Életmód

Búcsúbulit tartott melleinek a dupla masztektómia előtt

Mivel hordozza a mellrákra hajlamosító gént, a fiatal nő úgy döntött, eltávolíttatja az emlőit.

A 27 éves Hayley Minn 4 évvel ezelőtt tudta meg, hogy a BRCA-1 gén mutáns változatát hordozza, ezért 85 százalék az esélye arra, hogy mellrák alakuljon ki nála. A fiatal nő nagymamája 49 éves korában, mellrák következtében hunyt el, és kiderült az is, hogy édesapja is hordozza a gént.

Hayley ezért úgy döntött, hogy még a 28. születésnapja előtt eltávolíttatja az emlőit. Az orvosok ugyan azt tanácsolták, hogy várjon 30 éves koráig, illetve a családalapításig, hogy szoptatni tudja majd a gyermekeit, a nő azonban úgy gondolja, a szoptatás nem feltétlenül szükséges, sokkal fontosabb, hogy a majdani gyerekei láthassák őt megöregedni.

(Instagram/hayleyminn)

Az operáció előtt Hayley édesanyja bulit szervezett lányának és 20 barátjának, ahol méltóképpen elbúcsúztathatja a melleit. Az összejövetelen mell témájú poszterekkel és lufikkal dekoráltak, mell formájú sütemények is asztalra kerültek és egy gipsznyomatot is készítettek Hayley kebleiről.

A nő elmondta: a parti remek hangulatban telt, az életet ünnepelték, és azt, hogy egy ilyen operáció nem kell hogy feltétlenül szomorú dolog legyen.

Hayley azóta átesett a 4 órás beavatkozáson, a jövőben pedig helyreállító műtétet is végeznek majd rajta, így esztétikai értelemben szinte ugyanúgy fog kinézni, mint a masztektómia előtt.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top