Életmód

Betett a Valentin-napnak a #metoo-mozgalom

Egy szakértő szerint csak annak küldjünk ajándékot vagy képeslapot, akivel romantikus kapcsolatban vagyunk, mert könnyen félreérthetik a szándékainkat.

Egy brit szakértő szerint nem szerencsés olyasvalakinek Valentin-napi üdvözletet küldeni, akivel nem járunk – írja a LAD Bible.

„Valentin-napon a szerelmet ünnepeljük. Ez olyan dolog, amit csak két, egymással romantikus kapcsolatban álló ember oszthat meg egymással – jelentette ki Annabelle Knight szexuális és párkapcsolati tanácsadó a Good Morning Britain című reggeli műsorban. – Ha olyan embernek küldünk Valentin-napi képeslapot, akivel nem vagyunk együtt, az olyan, mintha kéretlen telefonhívásokkal zaklatnánk. Nem szerencsés, ha egy ünnepnap mögé bújva próbáljuk kifejezni az érzéseinket; ha az év bármely más napján nem merünk vallomást tenni, most se próbáljuk meg.”

Fotó: Unsplash

Knight véleményével nem mindenki ért egyet. Charlotte Rose, a műsorban megszólaló másik párkapcsolati szakértő szerint épp ellenkezőleg: a Valentin-nap remek alkalmat szolgáltat a szégyenlősebbeknek, hogy megvallják végre az érzelmeiket. „A Valentin-napnak semmi köze a zaklatáshoz – hangoztatta. – Azt hiszem, ebben az esetben túl messzire mentünk a politikailag korrekt gondolkodással.”

A vitába a műsor nézői is beszálltak. „Fejezzük már be ezt a marhaságot, szerintem mindenkinek örömöt okoz, ha valaki kimutatja, hogy vonzódik hozzá. Negyvenéves vagyok, de még mindig őrzöm azt a két lapot, amit tinédzserkoromban kaptam. Fogalmam sincs, ki küldte őket, de soha nem éreztem úgy, hogy zaklatott volna” – írta egyikük a Twitteren.

„Már elnézést, de a Valentin-nap eredetileg éppen arról szólt, hogy anonim üdvözlőlapokat küldjünk egymásnak. Ez nagyon kedves dolog, az emberek élvezik, ha lapot kapnak. Zaklatás a se**em!” – füstölgött egy másik néző.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top