Életmód

Felesége tudta nélkül, teljes titokban változtatta meg a közös gyerek nevét az apa

A dühös feleség azt mondja, míg ő a sürgősségi császármetszésből ébredezett, férje más nevet diktált be a nővéreknek, mint amiben előzetesen megegyeztek.
névváltoztatás orvos apa anyós

Minden jogod megvan rá, hogy dühös legyél. Méghozzá addig, ameddig azt jónak látod” – írta az amerikai Slate Magazin tanácsadója válaszul annak a levélírónak, aki a közelmúltban a bevezetőben említett, nem mindennapi problémára igyekezett tanácsot kérni a magazintól. A Mamma Bear álnéven író fiatal anyuka levelében kitért arra is, hogy férje az anyósa biztatására tért el a már előre kiválasztott keresztnévtől, és változtatta meg tudta nélkül a gyerekük nevét.

Az anyósom kezdettől fogva úgy gondolta, hogy az általunk választott Finley név nem elég férfias. Ő azt szerette volna, ha a kisfiunkat Finlay-nek hívják, és hát úgy tűnik, amit a mama akar, az úgy is lesz” – írja a feleség, aki a névváltoztatásra csak két hónappal a szülés után, teljesen véletlenül jött rá. „A napokban valamiért a kezembe került a kisfiunk egyik igazolványa. Nem tudom nektek elmondani, mit éreztem, mikor megláttam a kártyára írt nevet.

Mamma Bear levelét – a magazin Facebook-oldalán – nem csak az oldal tanácsadója, de maguk a felhasználók is kommentelhették. Mondanunk sem kell, hogy a többség azonnal melegebb éghajlatra száműzte az anyóst, és vele együtt az apukát is:

Minden olyan férfi, aki egy vitás helyzetben az anyját választja a párja helyett, válási alapanyag.

„Én a helyedben minden további nélkül megváltoztatnám a gyerek nevét. Majd az új okmányokat lefényképezném, és a képeket elküldeném az anyósomnak. Ami a férjedet illeti, az nagyobb probléma…”

Az én anyósom egy ilyen után örökre búcsút mondhatna a gyerekeimnek.

„Pech, hogy a férjednek az anyja az első számú nő az életében. Talán soha nem is kellett volna kiköltöznie a családi fészekből.”

A levélből egyébként az is kiderült, nem ez a mostani volt az első alkalom, hogy a feleség és az anyós összekülönböztek. „Azt akarta, hogy a fiunknak egy olyan keresztnevet adjunk, amitől konkrétan levert a víz. Mikor a férjem elmondta neki, hogy végül nem ezt a nevet választjuk, mert nekem nem tetszik, azt tanácsolta neki, hogy tartson csak ki a név mellett, mert »ha meg is haragszom, egy idő után úgyis megbékülök majd«.”

Mamma Bear elismeri, hogy a névmizériában a férje legalább olyan bűnös, mint az anyósa, ám ennek ellenére sem érzi úgy, hogy a házassága menthetetlen lenne. „Hiszem, hogy ha együtt keresünk rá megoldást, akkor találni fogunk” – írta, majd hozzátette, ennek ellenére biztos benne, hogy a családi békét csak akkor tudják majd helyreállítani, ha rendezik kapcsolatukat a férj anyjával.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top