Életmód

Ezrek osztják a medencében szoptató anyuka fotóját

Katya Nova szerint azoknak, akik azt várják egy szoptató nőtől, hogy bújjon el a gyerekével, fogalmuk sincs arról, milyen fontos dolog a szoptatás.
szoptatás nyilvános szoptatás medence

Az amerikai anyuka szeretné, ha az üzenete arról, hogy a szoptatás a világ egyik legszebb és legtermészetesebb dolga, minél többekhez eljutna, épp ezért Instagram-oldalán rendszeresen posztol magáról szoptatás közben. Katya Nova fotói azonban egyáltalán nem azok a szoptatós fotók, amiket az interneten már megszokhattunk: egyik fotóját például, amelyen kisfiát a medencében szoptatja, rövid idő alatt több ezren megosztották.

Katya a fotóhoz azt írta, minden anyukát szeretne köszönteni ezzel a fotóval. „A mienk a világ legnehezebb, de egyben legörömtelibb feladata” – írta, majd hozzátette, valahányszor anya-fia táncot lát egy esküvőn, elsírja magát, és a fiaira gondol. „Pontosan tudom, hogy kettőt pislogok, és már mi is ott fogunk tartani a fiúkkal, hogy a zenéket válogatjuk a saját anya-fia táncunkhoz. Ilyenkor magamban mindig azt kívánom, hogy a fiaim olyan férfiak legyenek, akik figyelmesek, törődők, akik tudják, hogy kell sírni, hogy kell ölelni és ölelve lenni. A világ nagy szüksége van az ilyen emberekre!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Phoenix’s first festival. Vancouver, I missed you! 💞🦄 #skookumfest

Katya Nova & family (@nurturingnovas) által megosztott bejegyzés,

Katya az Instagram-oldalán egyébként a lehető legkülönbözőbb helyzetekben mutatta meg magát szoptatás közben: a medencében, főzés és fesztiválozás közben is. Talán nem meglepő, hogy az anyuka oldalát több tízezren követik, igaz, akadnak kritikusai is, akik egyáltalán nem értenek egyet azzal az értékrenddel, amit Katya képvisel. A kritikusok többsége úgy véli, a szoptatás egy intim és bensőséges dolog, ami kizárólag az anyára és gyermekére tartozik, nem pedig az egész világra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top