Életmód

Fotósorozattal ünnepelte az édesanya transznemű gyermeke coming outját

Meg akarta mutatni, hogy nemhogy nem szégyelli, de egyenesen büszke rá.

Különleges fotósorozattal ünnepelte meg egy amerikai édesanya, hogy lánya bevallotta: transznemű, és mostantól férfiként fog élni.

Adrian anyukája, Heather Lundberg Green sokat gondolkozott rajta, hogyan támogassa fiát. Végül arra jutott, hogy gyermeke 20. születésnapja alkalmából készítenek néhány babafotózást parodizáló képet. Adrian a képeken „Kisfiú!” felirattal és kék lufikkal pózol, a rózsaszínű lufikat pedig kipukkasztja.

Azt reméltem, hogy ha a családtagok is megosztják majd, az emberek felismerik, hogy teljesen normális dolog, ha a transzneműséget örömmel és szeretettel fogadjuk a szokásos kiközösítés és ellenségesség helyett. Be akartam bizonyítani a fiamnak, hogy támogatjuk őt

– mondta az anyuka a Yahoo-nak. Arra persze ő sem számított, hogy a bejegyzést végül több mint 15 ezren osztják majd meg a Facebookon, és csak úgy záporozni fognak alá az elismerő, támogató hozzászólások.

Persze az anyuka azt is nagyon jól tudja, hogy ez az online „kitárulkozás” veszélyes is lehet, hiszen rengetegen vannak a világban – főként online –, akik agresszívan reagálnak az ilyesmire. Talán ez az egyik oka annak, hogy a transznemű fiatalok között csaknem 50 százalékkal magasabb az öngyilkossági kísérletek aránya.

Utólag azonban örül, hogy a fotózás mellett döntött, az élmény ugyanis nagyon jó hatással volt a fiára, és anyaként ő is megmutathatta, hogy nemhogy nem szégyelli őt, hanem egyenesen büszke rá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top