Életmód

Ettől lesz teljes a hétvégéd: készíts csokiganache-t!

Amilyen őrülten finom, olyan egyszerű elkészíteni az isteni csokoládékrémet, vagy ahogy „hivatalosan” nevezik: ganache-t.

A csokiganache (ejtsd: gánázs) nagyon sok süti alapja és nélkülözhetetlen hozzávalója: torták, cupcake-ek, piték készülnek ganache-zsal. Persze ezt az édes finomságot is a francia cukrászok találták ki, pontosabban egy véletlen folytán alkotta meg egy cukrászsegéd, mikor a meleg tejet ráejtette a csokira. Az így megolvadt csokoládé annyira krémes és selymesen finom lett, hogy azóta kötelező cukrászati elem lett.

Kétféle ganache

A csokihoz adott forró tejet időközben lecserélték tejszínre, hogy a végeredmény még krémesebb legyen. Ha robotgéppel felverjük az elkészült ganache-t, sokkal habosabb állagot kapunk, míg ha csak simán a csokival elkeverjük, és hagyjuk kihűlni, akkor a masszívabb állagnak köszönhetően cupcake vagy torta díszítésére alkalmas, de szuperül megtölthető vele a macaron is.

Csokiganache receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg tejszín
  • 1 ek vaj

Elkészítès:

  1. A csokit aprítsuk fel, és tegyük egy hőálló edénybe.
  2. A vajat melegítsük összes a tejszínnel forráspontig.
  3. A vajas tejszínt öntsük a csokira folyamatos kevergetés mellett, egészen addig, míg a csokoládédarabkák teljesen el nem olvadnak. Hagyjuk kihűlni, és tegyük hűtőbe, vagy habosítsuk ki robotgéppel.

How to Make Chocolate Ganache | Allrecipes.com

Watch how to make a rich, dark chocolate ganache. This 5-star ganache recipe is easy to make, too. All you need are three ingredients. The trick is controlling the boil. Now you can see how it's done!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top