Életmód

Tippek, hogy a munkahelyeden is egészségesen étkezz

Az ebéd a nap legfontosabb étkezése, ezért lényeges, hogy hétköznap a munkahelyeden is fordíts rá kiemelt figyelmet. Van pár tippünk, hogyan étkezz kiegyensúlyozottan az irodában is.

Az ebédszünet sokak számára a nap kritikus pontja. Hiszen nem mindenkinek van lehetősége az irodán kívül elfogyasztani egy fancy ebédmenüt a közeli bisztróban. Sokan a számítógép előtt ülve kapnak be pár falatot ebédidőben. A helyzet csak rosszabbodik, ha kellő mennyiségű idő sem áll rendelkezésre a normális ebédelésre. Nem tudjuk rendesen, nyugalomban megemészteni az ebédre szánt ételt, de az sem segít sokat a dolgon, ha éppen villámfogyókúrát tartunk, reménykedve a nyári tökéletes beach body elérésében.

Egészséges irodai ebéd?

Sokan sajnos kihagyják a déli étkezést, aminek egyenes következménye az otthoni, esti habzsolás. Éppen ezért gyűjtöttünk össze pár hasznos tippet, hogyan lehet elfoglaltan, a sok munka mellett is kiegyensúlyozottan táplálkozni, hogy egészségesek és karcsúak maradjunk.

Ne hagyj ki egy étkezést se!

Ne indulj el otthonról éhgyomorra, reggeli nélkül, és semmiképpen se mellőzd az ebédet. A sima koplalás, a hektikus étkezés megterheli a gyomrot. A belek és a hasnyálmirigy működését is kedvezőtlenül befolyásolja. Ha egy fontos meeting vagy találkozó ebédidőben lenne, kössük össze az étkezéssel, és szervezzük étterembe.

Munkahelyeden is egyél többször!

Iktassunk be tízórait vagy uzsonnát apró harapnivalókkal. Itt elsősorban alacsony kalóriatartalmú, gyomorkímélő ételekre gondolunk: rágcsáljunk nyers zöldséget, friss gyümölcsöt, teljes kiőrlésű kekszet, hozzáadott cukor nélküli aszalt gyümölcsöt vagy alacsony zsírtartalmú natúr joghurtot. Így elvehetjük éhségünket, mégsem terheljük meg emésztésünket, s a munkára is tudunk koncentrálni.

Készülj hazaival!

Készítsünk otthon szendvicset, salátát, vagy akár becsomagolhatjuk az előző esti maradékot, hogy az irodai mikróban felmelegítsük. A szendvicshez részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű pékárukat, minél kevesebb tartósítószert tartalmazó felvágottakat és sok-sok zöldséget, főtt tojást, sajtot.

Fogyasszunk naponta 2 liter folyadékot

Legkevesebb 2 liter naponta

A folyadékbevitelre is figyelnünk kell: naponta min. 2 liter folyadékot igyunk, ami lehet víz vagy cukrozatlan tea, esetleg egy-egy pohár 100%-os gyümölcslé.

Mozogj az irodában is!

Páróránként álljunk fel, mozgassuk át elgémberedett végtagjainkat. Vagy akár tornagyakorlatokat is végezhetünk a széken ülve. Ha mások kimehetnek dohányozni, akkor ennyi mozgás nekünk is jár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top