Életmód

Te felmondanál úgy, hogy nincs új állásod?

A legtöbben azt gondolják, nem léphetnek ki a munkahelyükről anélkül, hogy lenne helyette fix új állásuk. A szakértő szerint azonban nem biztos, hogy igazuk van.

Christopher Alarcon pénzügyi elemző szerint általános tévhit, hogy csak akkor szabad felmondani egy munkahelyen, amikor már van új hely, ahova mehetünk dolgozni. Például ha abban a helyzetben vagy, hogy mindennap stresszt jelent bejárni a munkahelyre, a főnök folyamatosan megaláz, vagy már egyáltalán nem érdekel a munkád, és reggelente azzal a gondolattal kelsz fel, hogy fel kellene mondani, akkor cselekedni kell.

Persze a számlákat kicsit sem érdekli, hogy neked mekkora stresszt okoz a munkahely, mégis, ha nem teszel konkrétan semmit a vágyakozáson kívül, akkor nem is fog történni semmi változás. Alarcon szerint nem kell ahhoz új állás, hogy felmondj a munkahelyen, helyette inkább az a fontos, hogy legyen egy kézzel fogható terved, hogy merre akarsz továbblépni. De még így is nagyon nehéz döntés a felmondás, a szakértő ezért a következő tanácsokat írta, hogy át tudd gondolni alaposan és kitaláld, mi a jó neked.

1. Egyetlen ember engedélyére van csak szükséged

Egy biztos állást otthagyni komoly lépés, főleg ha még jól is fizetnek érte. Amikor Alarcon járt ebben a cipőben, akkor mindenkit megkérdezett a környezetében, hogy szerintük felmondjon-e, de nem kapott egyértelmű választ. A biztonság egy alapvető emberi szükséglet, ezért sokaknak egyszerűen értelmetlennek tűnhet felmondani ott, ahol biztonságban vannak. Ezért a külvilágtól nem is várhatod azt, hogy megerősítsenek egy ilyen általuk vakmerőnek tartott döntésben.

Alarcon azt javasolja, hogy ne akarj engedélyt kérni kívülről, másoktól a felmondásodhoz, helyette inkább gyűjtsd be azoknak a véleményét, akiknek adsz a szavára, és egyedül hozd meg a döntést. Érdemes határidőt is adni magadnak, hogy például 3-6 hónap alatt márpedig eldöntöd, jobbra vagy balra.

munkahely felmondás tanács

Részlet Az ördög Pradát visel című filmből – Forrás: iMDb

2. Győzd le a félelmeidet

Mindenki fél az ismeretlentől, márpedig egy felmondás nagy ugrást jelent az ismeretlenbe. De nem hagyhatod, hogy a félelmeid irányítsanak. Alarcon szerint ezen úgy tudsz segíteni, ha például összeírod a céljaidat, és listát gyártasz arról, hogy mi szól a munkahelyed ellen, és mi az, ami visszatart. Ha leírva látod, hogy sokkal több dolog van a negatív oldalon, akkor könnyebben fogsz cselekedni, mert a félelmeid háttérbe szorulnak. Fogadd el, hogy félsz a változástól, majd kezdd el tervezgetni a jövődet.

3. Ne várj túl sokáig

A jövő tervezgetése azért nem azt jelenti, hogy addig vársz a felmondással, amíg komplett stratégiád nem lesz a következő húsz évre, mert az nyilván képtelenség, nem tudod kiszámítani a jövőt. Inkább arra gondolj, hogy a pénznél és a munkánál sokkal értékesebb az egészséged. Azt pedig már kiderítették a kutatók, hogy egy stresszes munkahely, ahol napi 8-10 órát eltöltesz, rendkívüli készültségben tartja a szervezetet, és komoly egészségügyi problémákat okozhat. Fontos a jó fizetés, de ha beteg leszel a munkádtól, akkor semmit sem ér.

4. Válaszolj a kérdésekre, és készíts tervet

Alarcon egy rövid kérdéssort is összeállított, ami segíthet a tervezésben, ha fel akarsz mondani, de hezitálsz.

  • Van spórolt pénzed? Mennyi ideig tudnád fedezni a költségeidet belőle munka nélkül?
  • Mit csinálnál a következő 3-6 hónapban, ha ma felmondanál?
  • Milyen munkát szeretnél a mostani helyett?
  • Mit tettél magadért az elmúlt 3 hónapban?

Ezekkel a kérdésekkel a félelmekről átállíthatod a fókuszodat a gyakorlati kérdésekre, és arra koncentrálhatsz, ami igazán fontos: mit akarsz kezdeni az életeddel, mi lenne számodra az álommunka. Ha elégedett szeretnél lenni az életeddel, akkor a munkád központi kérdés, ne pazarold az idődet egy rossz munkahelyen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top