Életmód

15 dolog, amit a mentálisan erős emberek mindig elkerülnek

Rád mennyi igaz ezek közül?

Carl Gustav Jung árnyékszemélyiségnek nevezte azon tulajdonságok összességét, amelyeket a környezetünk nem szeret bennünk. Ezeket a tulajdonságokat mi magunk gyakran észre sem vesszük. A mentálisan erős embereket az különbözteti meg a többiektől, hogy ők tisztában vannak a hibáikkal is, és tudják, hogyan kezeljék őket.

Az alábbiakban megmutatjuk, mik a mentálisan erős emberek legfőbb ismérvei. Ha ezeket betartjuk, mi magunk is jobb emberré válhatunk.

Pexels

1. Nem hibáztatnak másokat a saját baklövéseikért

Rengetegen beleesnek abba a hibába, hogy azonnal másokat okolnak, ujjal mutogatnak, ha valami rossz dolog történik, ahelyett hogy a megoldást keresnék a problémára.

2. Nem fojtják alkoholba és gyógyszerekbe a bánatukat

Mindenkinek megvan a maga vétke, de nincs rosszabb annál, amikor valaki egyből az alkohol, a cigaretta vagy valamilyen gyógyszerhez, droghoz nyúl, ha stresszes állapotba kerül. A mentálisan erős embereknek nincs erre szükségük, hiszen szembenéznek a problémával.

3. Nem emelik fel a hangjukat feleslegesen

Milyen könnyű egy-egy stresszes szituáció, vita során kiabálással, csapkodással levezetni a feszültséget! Pedig ezzel nem oldunk meg semmit. Az igazán erős emberek sokkal hatékonyabb módon vezetik le a feszültséget.

Tovább is van! Olvasd tovább itt!

 

(zacc.cafeblog.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top