Életmód

Leszámol a sztereotípiákkal a csodaszép kamionos lány

Tánctanárból lett kamionsofőr a huszonéves lány, aki csak egyetlen dolgot nem szeret a munkájában...

A japán Rino Sasaki édesapja kamionsofőr volt, ám a lányban sokáig fel sem merült, hogy ő is ezt a szakmát válassza. Az apa azonban 7 évvel ezelőtt megbetegedett, a munkáját azonban folytatta. Az akkoriban tánctanárként dolgozó, 21 éves Rino nem akarta, hogy apja egyedül rója a kilométereket, ezért úgy döntött, elkíséri útjaira. Egy darabig még a táncóráit is megtartotta, ám egy idő után felismerte, hogy a két munkát nem tudja összeegyeztetni, ezért főállású kamionsofőr lett. Ma már évente 200 ezer kilométert vezet, és nem jön zavarba akkor sem, ha saját kezűleg kell megjavítania valamit a járművén.

(Instagram)

A lány a közösségi oldalakon dokumentálja mindennapjait, elsősorban azért, hogy leszámoljon a sztereotípiákkal és más nőket is arra inspiráljon, hogy bátran vállaljanak munkát a szállítmányozásban.

(Instagram)

A Japán legszebb kamionos lányaként emlegetett Rino azt mondja, az egyetlen dolog, amit nem szeret a munkájában, az, hogy nem talál magára megfelelő méretű munkaruhát. Éppen ezért a tervei között szerepel, hogy ruhamárkát indít kamionsofőr nők számára.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top