Életmód

Január 12-re adjuk fel az újévi fogadalmakat

Legalábbis egy kutatás szerint...

A legtöbb ember január 12-re adja fel az újévi fogadalmait, legalábbis a Strava nevű, sport tematikájú közösségi oldal kutatása szerint. 31,5 millió online tevékenységet vizsgáltak meg tavaly januárból, és így határozták meg a fenti dátumot.

„A fogadalmakat betartani nehéz és mindannyian tudjuk, hogy januárban nagy a nyomás, és rengeteg szó esik arról, hogy váljunk fittebbé és egészségesebbé” – magyarázta Gareth Mills, a Strava angliai menedzsere.

(Profimedia)

Dr. Carly Moores, táplálkozási szakértő, a Flinders Egyetem docense szerint, ha az újévi fogadalmad a fogyás vagy az életmódváltás, fontos, hogy ne akarj egyszerre túl sokat. Kezdd kisebb változtatásokkal, és erre építkezz, vagy egyszerre csak egy dolgon próbálj változtatni. Tudd, hogy a változások lassan mennek végbe, nem egy éjszaka alatt történnek, de még csak nem is az új év első két hetében. 

Dr. Marcelo Campos, a Harvard Orvosi Iskola előadója szerint a következő öt kérdés megválaszolása segíthet abban, hogy betartsuk az újévi fogadalmainkat:

  1. Miért akarsz változtatni?
  2. A célod konkrét és mérhető?
  3. Mi a terved?
  4. Kik támogathatnak, amikor a változásért dolgozol?
  5. Hogyan fogod ünnepelni a győzelmeidet?

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top