Életmód

Három év alatt 1300 kutyának segített új otthont találni, pedig mindössze 7 éves

Nem csoda, hogy 2018-ban a hétéves Roman McConn kapta az „Év Gyerekének” járó díjat.
roman állatvédelem kutya állatmentés

„Azoknak a kutyusoknak, akikkel találkozni szoktam, mindennél nagyobb szükségük van a segítségünkre” – mondja a CNN amerikai hírcsatornának a hétéves Roman McConn. A texasi kisfiú, aki mindössze négyéves volt, mikor saját kutyamentő programot indított – szülei aktív segítségével, persze –, az ASPCA állatvédő szervezet javaslatára megkapta az „Év Gyerekének” járó elismerést.

Roman a díjátadást követő sajtótájékoztatón elmondta, hároméves korától kezdve aktívan küzd a rászoruló kutyák életének jobbá tételéért. „Emlékszem, a negyedik szülinapomra azt kértem a családomtól és a barátaimtól, hogy a szülinapi ajándékaimra szánt pénzt inkább adományozzák a nehéz sorsú kutyáknak és menhelyeknek” – mesélte a kisfiú, aki azt szeretné, ha minél több vele egykorú gyerek csinálná azt, amit ő. „Szeretném, ha minél többen követnék a példámat, hiszen egyedül nem tudom megmenteni az összes gazdira váró kutyát.

A Roman és családja által életre hívott állatmentő szervezet, a Project Freedom Ride Texas állam területén működik, és olyan kutyáknak igyekszik új, szerető otthont találni, akikre a szervezet nélkül minden bizonnyal az altatás várna a menhelyen. „Sosem felejtem el az első kutyát, akinek segítettünk: Sullivan volt a neve, de én csak Sullynak hívtam őt” – idézi fel a fiú, majd hozzáteszi, a hatalmas amerikai buldognak végül az utolsó pillanatban sikerült új gazdit találniuk.

A kisfiú őszintén elmondta, szerinte az esélytelennek titulált állatoknak rengeteget segít, hogy időt tölt velük. „Az anyukám videóra szokta venni, ahogy játszom velük, aztán a videókat megosztja a Facebook-oldalán. Ez azért jó, mert a leendő gazdik így láthatják, hogy igazából hogyan viselkedik a kutyus.” Roman és a Project Freedom Ride eddig több mint 1300 látszólag reménytelen kutyusnak keresett és talált sikerrel új, szerető gazdikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top