Életmód

A 70 éves magyar testépítő abbahagyja a versenyzést, mert nincs ellenfele

Persze még mindig kirobbanó formában van.

A 2018-as évvel befejezte pályafutását Zimmermann Ferenc, a 70 éves magyar testépítő. Persze nem azért, mert nem bírja a terhelést, hanem egyszerűen azért, mivel korosztályában nincsen ellenfele. Zimmermann eredetileg még részt vett volna a thaiföldi testépítő-világbajnokságon, amikor azonban megtudta, hogy egyedül versenyzett volna a kategóriájában, inkább el sem utazott – írja a Bors.

A nyugdíjas férfi még 1965-ben kezdett el testépítéssel foglalkozni, miután édesapja egy testépítő sztárokat – köztük Arnold Schwarzeneggert – bemutató kiadványt adott neki. Korábban több sportot is űzött, futballozott, atletizált, cselgáncsozott. Ettől a pillanattól kezdve azonban a testépítésnek szentelte az életét, és a padláson alakított ki magának konditermet:

Csigakereket rögzítettem a padlásunk gerendájához, rajta egy kötelet átvetve, egyik végén fogantyú, másik végén egy vödör homok, és ké­szen volt a tricepszerősítő. De magam eszkábáltam deszkából fekve nyomó padot is

– mesélte a Borsnak.

Nincs ellenfele a 70 éves magyar testépítőnek

Egyedül lett volna kategóriájában a thaiföldi testépítő-világbajnokságon, ezért inkább el sem utazott a 70 évesen is bomba formában lévő Zimmermann Ferenc. Egyedül lett volna kategóriájában a thaiföldi testépítő-világbajnokságon, ezért inkább el sem utazott a 70 évesen is bomba formában lévő Zimmermann Ferenc. Ötvenhárom éven át építette testét Ferenc, aki 70 évesen is versenyeken és bemutatókon vett részt.

Zimmermann hamarosan bejutott egy gyár sportszervezetébe. Első versenyzői évében magyar bajnokságot nyert, amit öt másik követett. 1986-ban negyedik helyen végzett a vébén, a következő évi grazi tornára azonban nem jutott ki, mert bűnügyi nyomozóként dolgozott a rendőrségen, és nem utazhatott.

Ugyanakkor a mai napig háromszor edz, és mivel kandallófűtéses házban él, a tűzifavágás is formában tartja.

A thaiföldi világbajnokságra feleslegesnek tartottam kiutazni, mert a korosztályomban nincs másik versenyző. Egyedül indulni, és így nyerni számomra nem sporteredmény

– mondta a lapnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top