Életmód
Szponzorált tartalom

5 nyomós érv, amiért érdemes beilleszteni az étrendedbe a növényi italokat

Akkor sem kell lemondanod a kedvenceidről, ha laktózérzékeny vagy! Építsd be az étrendedbe a növényi italokat, azt is elmondjuk, miért érdemes!

A növényi italok nagyon jó alternatívák a laktózintoleranciában és a tejfehérje allergiában szenvedőknek, emellett zsírsavösszetételük miatt, a magas koleszterinszinttel küzdőknek is érdemes beilleszteniük ezeket az italokat az étrendjükbe.

1. nyomós érv: szójaital, a diétázók növényi itala

A szójából készített növényi italnak nagyon magas a B-vitamin- és többszörösen telítetlenzsírsav-tartalma, emellett gazdag kalciumban, különféle ásványi anyagokban (magnézium, mangán, vas, cink), és mivel nem tartalmaz koleszterint diétázók is bátran fogyaszthatják.

Tudtad? A szójaital felhasználható sütés-főzés során is, hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.

2. nyomós érv: szénhidrát-, koleszterin- és telítettzsír-mentes mandulás növényi italt minden asztalra

Szénhidrát-, koleszterin- és telítettzsír-mentes a mandulaital. Egészséges zsírsavakat is tartalmaz, például omega-3-at, valamint vitaminokat és ásványi anyagokat, D-, E-vitamint, vasat. Előnye még, hogy szobahőmérsékleten tartható, és sütéshez, főzéshez is használható.

szoja, mandula, rizstej3. nyomós érv: ásványi anyagokban gazdag kókuszos növényi ital

A tej édeskés, kellemes ízű helyettesítője lehet még a kókuszos növényi ital is, amely sűrűbb állagú, olajban gazdag folyadék.  Ásványi anyagokban gazdag, mangán, kalcium, réz, foszfor, magnézium, kálium, cink és vas is van benne.

Tipp: A kókuszital desszertekhez, smoothiekhoz, szószokhoz tökéletes választás, mert érezni rajta a kókusz jellegzetes aromáját.

4. nyomós érv: növényi itallal a koleszterin ellen

A rizsital D-vitamint és B12-vitamint tartalmaz, emellett a magas koleszterinszinttel küzdők is bátran fogyaszthatják, ugyanis nem tartalmaz koleszterint.

Tudtad? A rizsital nagy segítségedre lehet a főzésben, mert ez a leghígabb, a „legvizesebb” a növényi italok közül.

5. nyomós érv: zab, a természetes E-vitamin forrás

A zabital koleszterinmentes, kiváló magnéziumforrás és regenerálja az idegeket. Laktózmentes, gazdag B- és E-vitaminban, vasat, káliumot, kalciumot, és foszfort is tartalmaz.

A növényi italok összetétele kapcsán kiemelhető:

  • laktózmentes
  • tejfehérjétől mentes
  • alacsony telítettzsír-tartalom
  • sok esetben gluténmentes (csomagoláson fel van tüntetve)
  • tartalmazhatnak hozzáadott kalciumot, D-vitamint, ami jó a csontoknak, tartalmazhatnak egyéb hozzáadott vitaminokat (például E-vitamint) és ásványi anyagokat (például magnéziumot)
  • vannak már olyan termékek a piacon, amelyek nem tartalmaznak cukrot
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top