Életmód

A jobb vagy a bal agyféltekéd a domináns? Most kiderül!

Ebből a gyors tesztből megtudhatod, hogy az agyad jobb vagy bal féltekéje a domináns, vagy esetleg mindkettő.

Mindannyian tudjuk, hogy két agyfélteke uralja az életünket: a jobb és a bal. Többnyire az egyik domináns. Csak a zsenik használják mindkét agyféltekéjüket egyenlő mértékben. Van, aki a bal agyféltekét, míg mások a jobb agyféltekét használják inkább. Mindkettő teljesen más: előbbinél dominál az érvelés, a logika és a tudományos ismeretek, a jobb agyféltekét használók előnyben részesítik az intuíciót, a képzeletet.

Csak nézd meg ezt a képet, és figyelj, hogy mit veszel észre rajta először!


Mit láttál először meg? Mit mutat számodra a kép?

A nőt

Neked a jobb agyféltekéd fejlettebb. Talán balkezes is vagy? Érzelmes ember vagy hatalmas szívvel. A barátaid nagyon büszkék arra a tényre, hogy a barátodnak mondhatják magukat.  Van egy olyan nagyszerű képességed, aminek gyakran veszed jó hasznát: kiváló érzékkel hozol döntéseket. Többnyire nyitott vagy a változásokra, szeretsz új dolgokat megismerni. Szabad lélek vagy: saját véleménnyel, saját stílussal.

A hegedűt

A hangszert az emberek kicsit nagyobb része veszi észre először. Náluk a bal agyfélteke dominál. A változást nem szeretik, hosszasan gondolkodnak a következő lépésen. Szókincsük kiváló, nem okoz gondot nekik egy új nyelv megtanulása. Nagyszerűen tudják, hogyan kell megítélni másokat. Kétségtelen, hogy a jövőjük sikeres lesz, hisz minden áldott nap keményen megdolgoznak érte. 

Az eget

Ezt csak minden 10. ember választja. Te vagy az a ritka típusú ember, aki mindkét agyféltekét egyenlő mértékben használja. Olyan ember vagy, aki mindenkinek értékes. Fő erényeid a nagylelkűség, bizalom és hűség. Téged mindig emberek vesznek körül. Remek készséged a 6. érzék, amely gyakorlással még tovább fejleszthető. Soha senki nem fog tudni becsapni. Kis hibaként felróható a túlzott magabiztosságod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top