Életmód

Rendhagyó karácsonyi üdvözlőlap: 5 éve fotózza a gyerekneveléssel járó káoszt egy apuka

„Próbálkoztunk hagyományos, családi képeslappal is, de mivel egyetlen olyan képet sem tudtunk lőni, amin mindenki normálisan nézett volna ki, inkább feladtuk.”

A háromgyerekes amerikai apuka, Jonathan Stanley és népes családja immár az ötödik éve állít görbetükröt azoknak a képeslapoknak, amiken tökéletesen beállított családi képek szerepelnek. Ám még mielőtt bárki azt hinné, a családnak valami baja van a bájos csoportképekkel, Jonathan a Huffpost című online lapnak elmondta, családjának egész egyszerűen semmi érzéke a pózoláshoz.  

Merthogy pontosan öt évvel ezelőtt, alig valamivel az első gyerekük születése után, ők is megpróbálkoztak a „tökéletes” karácsonyi képeslap elkészítésével. Csakhogy hiába. „A kisfiunk végigbőgte az egészet, az idő szeles volt, ezért a fényképezés alatt szinte folyamatosan krákogtunk, köhögtünk és tüsszögtünk. És ha mindez nem lett volna elég, a fényképező folyton akkor fényképezett, amikor nem kellett volna: ha a háromból ketten jól is néztünk ki a képen, a harmadik szereplő tuti pislogott, vagy furcsa arcot vágott.”

karácsony képeslap vicces

Kép forrása: Jonathan Stanley

Stanley-ék ezek után, kénytelen-kelletlen elengedték a „tökéleteskarácsonyi képeslapra vonatkozó elvárásaikat, majd úgy döntöttek, a körülményekre tekintettel valami újjal rukkolnak elő a családjuk számára: egy olyan családi fotóval, amin azt a káoszt mutatják be nagyon érzékletesen, amibe kisfiuk születésével csöppentek bele. „Bevallom őszintén, minket lepett meg a legjobban, milyen jól fogadta a családunk a finoman szólva sem szokványos képeket” – meséli Jonathan, majd bevallja, innentől kezdve nem is próbálkoztak komoly fotókkal.

karácsony képeslap vicces

Kép forrása: Jonathan Stanley

És ennek már öt éve. Az első kép óta persze sokat változott a Stanley-család. Már csak azért is, mert azóta született még két gyerekük: egy kisfiú és egy kislány, akik Jonathan elmondása szerint szinte semmiben sem különböznek rosszcsont bátyjuktól. Ez pedig az idei karácsonyi képeslapon is remekül látszik. Mutatjuk:

karácsony képeslap vicces

Kép forrása: Jonathan Stanley

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top