nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Életmód
Letérdelt a Mikulás a 93 éves háborús veterán előtt – fotó

Letérdelt a Mikulás a 93 éves háborús veterán előtt – fotó

A róluk készült kép óriásit futott a Facebookon.
Sipos Márta
f Ajánlom

Megható pillanatot kapott lencsevégre egy vásárló egy delaware-i bevásárlóközpontban. Gina Wilbur éppen az áruházi Mikulást szerette volna lefényképezni, amikor az váratlanul odament egy idős bácsihoz, és letérdelt előtte. Mint kiderült, a férfi egy szépen kidekorált, 93 éves veterán volt, a Mikulás pedig úgy érezte, le kell rónia a tiszteletét előtte. Megköszönte neki a szolgálatait, és elmondta, hogy az ő apja is szolgált a második világháborúban.

Gina Stecher Wilbur/Facebook

Wilbur a fényképet a Facebookon is közzétette, ahol több mint 10 ezer lájkot kapott, és százával érkeztek az elismerő hozzászólások. A fotó végül a képen szereplő veterán családjához is eljutott. Kiderült, hogy a veterán egy bizonyos Bob Smiley, aki a világhírű George Patton alatt szolgált a második világháborúban. Azóta 10 gyereket nevelt fel.

A nagyot futott kép kapcsán a Mikulást és a veteránt egy rádióműsorba is meghívták. A Mikulás elmondta, hogy nagyon tiszteli azokat, akik a saját életüket kockáztatják másokért. Smiley erre azt mondta:

A mi generációnk idejében ez kötelesség volt. Mindannyian elmentünk, mindannyian voltunk katonák. A gimnáziumomban minden végzős elment harcolni. A 35 fiúból öten nem jöttek vissza. Tizenhárom éve a barátaimként tiszteltem őket.

Az idős bácsi azt is elmondta, nagyon jó érzés számára, hogy még ma is ennyi ember gondol rájuk.

(Yahoo)

Megosztás Facebookon