Életmód

Egy somogyi iskolában is bevezették az ölelgetős köszöntést – videó

Egy texasi iskolában készült videó volt az inspiráció.

Az elmúlt hetekben futótűzként járta be az internetet egy felvétel, amelyen az látható, ahogyan egy texasi iskola első osztályos diákjai ölelkezve búcsúztak el egymástól a tanítás után. A tanítónő, Zelene Blancas találta ki, hogy a gyerekek mindennap egyenként elköszönjenek egymástól. Ehhez az ajtó melletti falon különböző matricákat helyezett el, amelyek mindegyike egy-egy köszönésformát mutat. A gyerekek ezek alapján választhatják ki, hogy öleléssel, kézfogással vagy éppen pacsival búcsúznak el az ajtóban álló tanulótól. Az, hogy ki áll az ajtóban, napról napra változik. A tanárnő szerint a gyakorlat közelebb hozta egymáshoz a kisdiákokat, és tiszteletre is tanítja őket.

A videót több mint 16 millióan látták az interneten, a világ legkülönbözőbb pontjairól érkeztek az elismerő hozzászólások. Most pedig egy magyar iskolában is bevezették az köszöntést a videó hatására. Az alábbi felvétel a szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top